Árpád
-2 °C
3 °C

Szobabiciklijéhez ragasztották áldozatukat a rablók

2007.05.03. 21:01
Még dél-afrikai viszonylatban is meglepő módszerrel tette mozgásképtelenné johannesburgi áldozatát egy fegyveres banda, jelentette a dél-afrikai nemzeti hírügynökség.

Az elrabolt férfit otthoni szobabiciklijéhez ragasztották pillanatragasztóval, mialatt kipakolták a lakást: pénzt, értékes tárgyakat és kifejezetten értékes skót whiskyt vittek el.

Az 50-es éveiben járó férfit napközben rabolta el Johannesburgban az öltönyt viselő, kézifegyverekkel és automata gépfegyverrel felszerelkezett banda. A férfit arra kényszerítették, hogy külvárosi otthonába hajtson.

Ezután meztelenre vetkőztették, és pillanatragasztóval a szobabicikli nyergéhez és kormányához ragasztották testét, száját is beragasztották, hogy ne csapjon zajt.

A szerencsétlenül járt férfit végül élettársa találta meg, aki kihívta a mentőket, összesen három órát töltött a biciklin. A pillanatragasztót vegyszerekkel és petróleumzselével távolították el a mentősök.

A 2010-ben focivilágbajnokságot rendező Dél-Afrika legnagyobb problémája a borzalmas állapotban lévő közbiztonság: a városokban egyedül nem lehet az utcán tartózkodni, mert kirabolják az embert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?