Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Szobabiciklijéhez ragasztották áldozatukat a rablók

2007.05.03. 21:01
Még dél-afrikai viszonylatban is meglepő módszerrel tette mozgásképtelenné johannesburgi áldozatát egy fegyveres banda, jelentette a dél-afrikai nemzeti hírügynökség.

Az elrabolt férfit otthoni szobabiciklijéhez ragasztották pillanatragasztóval, mialatt kipakolták a lakást: pénzt, értékes tárgyakat és kifejezetten értékes skót whiskyt vittek el.

Az 50-es éveiben járó férfit napközben rabolta el Johannesburgban az öltönyt viselő, kézifegyverekkel és automata gépfegyverrel felszerelkezett banda. A férfit arra kényszerítették, hogy külvárosi otthonába hajtson.

Ezután meztelenre vetkőztették, és pillanatragasztóval a szobabicikli nyergéhez és kormányához ragasztották testét, száját is beragasztották, hogy ne csapjon zajt.

A szerencsétlenül járt férfit végül élettársa találta meg, aki kihívta a mentőket, összesen három órát töltött a biciklin. A pillanatragasztót vegyszerekkel és petróleumzselével távolították el a mentősök.

A 2010-ben focivilágbajnokságot rendező Dél-Afrika legnagyobb problémája a borzalmas állapotban lévő közbiztonság: a városokban egyedül nem lehet az utcán tartózkodni, mert kirabolják az embert.