Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Őrizetben a jászárokszállási kettős gyilkosság gyanúsítottjai

2004.05.06. 16:36
Őrizetbe vette a rendőrség azt a büntetett előéletű férfit és élettársát, akiket azzal gyanúsítanak kettős gyilkosságot követtek el Jászárokszálláson. A gyanúsítottak egy ötvenéves férfit és édesanyját ölték meg, majd ásták el őket.
Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a fiatalembert és élettársát, akik a gyanú szerint meggyilkoltak egy férfit és idős édesanyját Jászárokszálláson. A fiatal párt azzal gyanúsítják, hogy ez év januárjában végeztek a középkorú férfival és 75 éves anyjával, majd áldozataikat Heves megyében, Atkár és Gyöngyöspata külterületén elásták. Az ügyben a Gyöngyösi Rendőrkapitányság eredetileg eltűnés miatt indított eljárást, az áldozatok rokonainak bejelentése alapján.

Mivel már a vizsgálat elején felmerült, hogy a két eltűnt Jászárokszállásra költözött, ezért az iratokat megküldték a Jászberényi Rendőrkapitányságnak. Itt ezután további gyanús körülmények merültek fel, ezért a Szolnok megyei főkapitányság nyomozói vették át az ügyet.

Rövidesen kiderült, hogy az 50 éves férfi és anyja a településre egy fiatalemberrel együtt költözött, aki igen gorombán bánt velük. A lakótárs rendszeresen bántalmazta őket, és a pénzüket is elszedte. A szomszédok szerint az asszony január első felében tűnt el, majd két hét múltán már a fiát sem látták.

Elásták őket

A nyomozás során kiderült, hogy az asszonyt agyonverték, mialatt fia a gyöngyösi kórházban feküdt. A történtek után a holttestet a gyilkosok Atkárra vitték, és egy erdős területen elásták. Két hét múlva a fiatal lakótárs elvitte a kórházból a férfit, majd, miután felvetette vele a nyugdíját, ugyancsak meggyilkolta, majd a gyöngyöspatai hegyoldalban elásta.

A nyomozóknak sikerült mindkét holttestet megtalálniuk és beazonosítaniuk, s az igazságügyi boncolás megerősítette, hogy mindketten erőszakos halállal haltak meg. A garázda jellegű, valamint vagyon elleni bűncselekmények miatt is büntetett férfit, és csecsemőgyilkosság miatt nem jogerősen elítélt élettársát a rendőrség őrizetbe vette.