Valér
-2 °C
0 °C

Megtalálták a kenyai utasszállító roncsait

2007.05.06. 21:22
Másfél napig tartó kutatás után egy ingoványos mangrove erdőben találták meg vasárnap este annak a kenyai utasszállító repülőgépnek a roncsait, amely több mint száz emberrel a fedélzetén zuhant le Kamerunban.

A Douala repülőtértől délkeletre fekvő Dizangue városánál, ingoványos mangrove erdőben bukkantak rá a lezuhant gép roncsaira.

114 ember volt a 6 hónapja üzembe helyezett gépen

A Kenya Airways gépe szombat reggel zuhant le. Az irányítótorony a Boeing 737-800 típusú utasszállító géppel nem sokkal a kameruni Doualából történt felszállás után vesztette el a rádiókapcsolatot.

A gép alig hat hónapja volt üzemben. A fedélzetén 114 ember utazott: 105 utas és a kilencfős kenyai személyzet. Egyelőre nem érkezett hír arról, hogy találtak-e túlélőt a roncsok között.

A szerencsétlenség után a kameruni hatóságok katonai és polgári mentőhelikoptereket küldtek a helyszínre, az Egyesült Államok műholdas felvételekkel segített a kutatásban, megérkeztek Kenyából is a repülésügyi szakértők, és segédkeztek motorkerékpárral felvértezett helyi lakosok is, de másfél napig nyomát se látták a gépnek.

A keresést nehezítette az áthatolhatatlan dzsungel, a sűrű köd és a szakadó eső.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!