Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Hegesztés közben robbant fel a benzintartály

2004.05.07. 13:32
Egy ember életét vesztette Tápióbicskén, amikor egy benzintartályt javított és a hegesztés közben berobbant a benzingőz. A férfit harminc méterre repítette a robbanás ereje.
Egy hegesztőmunkás életét vesztette, egy férfi könnyebben megsérült a Pest megyei Tápióbicskén, amikor felrobbant egy üres benzintartály pénteken.

A halálos áldozat egy huszonnyolc éves nyírbátori férfi, aki a robbanás következtében harminc métert repült és fennakadt egy drótkerítésben - számolt be a baleset részleteiről Deluzsáné Belicza Andrea, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek.

Az áldozat egy üres benzintartályt javított a Sárdi úti töltőállomásnál, amikor felrobbant a tartály. A robbanás feltehetően azért következett be, mert a benzintartály üres volt, és a hegesztés közben berobbant a benzingőz.

Az előírások szerint az üres tartályban vizet kellett volna tartani a gőzképződés elkerülése miatt. Hogy terheli-e felelősség a magánbenzinkút tulajdonosát, vagy a balesetért az elhunyt munkás a felelős, jelenleg munkavédelmi szakemberek vizsgálják - közölte a szóvivő.

A robbanás miatt tűz nem keletkezett, a károk felmérése jelenleg is folyik.