Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Több száz milliós lopással gyanúsítható bandát fogtak el

2004.05.12. 20:01
A kilenc férfit azzal gyanúsítják, hogy 2003-ban több ezer mobiltelefont tulajdonítottak el Zala megyében, a zsákmányon olykor még egymással is összekaptak. A gyanúsítottak közül nyolcan a károsult telephely dolgozói voltak.
Őrizetbe vették azt a kilenc férfit, akik több száz millió forint értékben loptak el telefonokat Zalaegerszegen. A zalai nyomozók összehangolt akció keretében kedden és szerdán elfogták annak a csapatnak mind a kilenc tagját, akik a gyanú szerint 2003-ban több alkalommal is mobiltelefonokat loptak a zalai megyeszékhely egyik üzeméből. Volt akit a munkahelyén, másokat az otthonukban, vagy épp az utcán fogtak el a rendőrök.

A kilenc húsz és negyven év közötti zalai férfi még tavaly több alkalommal is nagy mennyiségű mobiltelefont lopott el a gyártó cég zalaegerszegi telephelyéről. Az összesen több ezer darab készülék értéke becslések szerint eléri a 250-300 millió forintot.

A gyanúsítottak közül nyolc a lopások idején, vagy azt megelőzően az üzem dolgozója volt, így számukra ismerős volt a terep.

Az vizsgálat adatai szerint egyébként az is előfordult, hogy a csapat egyes tagjai egymástól is erőszakkal vettek el egy-egy szállítmányt. A rendőrség őrizetbe vette a kilenc férfit, ellenük büntetőeljárás indult.