Eleonóra
-1 °C
2 °C

Újabb halálos buszbaleset Szerbiában

2005.05.13. 16:42
Egy ember meghalt, negyven megsérült, amikor egy busz vonattal ütközött Nyugat-Szerbiában; a járművet egy szilvafa mentette meg a mélybe zuhanástól. Oroszországban kilencen haltak meg egy buszbalesetben pénteken.

Egy hónap leforgása alatt harmadszor történt Szerbiában súlyos buszbaleset. Pénteken az ország nyugati részén fekvő Loznicánál tehervonattal ütközött egy autóbusz, a szerencsétlenségben egy ember életét vesztette, negyvenen megsérültek.

A belgrádi állami rádió helyszíni beszámolója szerint a nyugat-szerbiai Doljni Dobric és Loznica között közlekedő busz összeütközött a Mali Zvornik felé tartó vonattal. A buszon 34 utas tartózkodott. A balesetben egy ember életét vesztette, negyvenen megsérültek, hármuknak - két gyereknek és egy asszonynak - súlyos az állapota.

Kilenc halott Oroszországban

Teherautóval ütközött frontálisan egy távolsági autóbusz péntek este az oroszországi Orjol és Volhov közötti autóúton, kilenc ember meghalt, tizenöten megsérültek.

A buszon huszonnégyen utaztak. A helyszínre mentőalakulatok érkeztek, hogy elsősegélyben részesítsék a sebesülteket és kórházba szállítsák őket. Egyelőre nem állapítható meg, hogy kinek a hibájából történt a baleset.

Még mindig kutatnak

Egy hónap leforgása alatt ez a harmadik súlyos buszbaleset Szerbiában. Szerdán a dél-szerbiai Vranje mellett zuhant egy hídról szakadékba egy macedón busz, egy ember életét vesztette 14-en megsérültek. Még nagyobb baj történhetett volna, ha a buszt zuhanás közben nem állítja meg egy szilvafa, amely a szurdok partján állt.

Egy hónappal ezelőtt, április 15-én egy Újvidék és Versec között közlekedő autóbusz zuhant Nagybecskereknél a Tiszába, miután összeütközött egy pótkocsis teherautóval. A balesetet heten élték túl; közvetlenül a tragédia után három holttestet emeltek ki a vízből, az eltűntek után még mindig kutatnak a mentőalakulatok. A tragédia pillanatában a járművön feltehetően több mint húsz személy tartózkodott.