Ovist dobtak az inkubátorba

2007.05.17. 00:22
Egész Japán keresi annak a 3 éves kisfiúnak a szüleit, akit múlt héten apja hagyott ott egy újszülöttmentő állomáson a déli Kumamotó városában, írja a CNN.

A városban aznap nyitották meg az első ilyen babamentő állomást, hogy visszaszorítsák a lélekszámcsökkenéssel küszködő Japánban az abortuszok számát, illetve hogy a gyerekeket - ha már így döntöttek - biztonságos helyeken hagyják el szüleik.

A hároméves egészséges kisgyereket múlt csütörtökön találták meg a katolikus egyház által működtetett Jikei kórház "gólyabölcsőnek" nevezett inkubátorállomásán. A fiú csak a nevét tudta megmondani, és azt, hogy "az apával jöttem".

A férfit egyelőre nem találják, és talán még nem is azonosították be, írja az AP japán helyi lapokra hivatkozva. A kórház nem kommentálta az ügyet, de közölte, szolgáltatásuk korhatáros.

A rendőrség nem indított eljárást, mivel bűncselekmény nem történt, a gyermeket nem tették ki veszélynek.

Az ügynek a média és a politika tulajdonít nagy jelentőséget, a konzervatív Szankei például jegyzetben kéri a fiú szüleit, "lépjenek elő", tettük bocsánatot nyer, de különben a kisfiú "nagy magány elébe néz".

A Mainichi attól tart, hogy az apa példáját mások is átveszik, az országos felháborodássá fajult történet pedig sokkolhatja a japán gyerekek lelkivilágát.

A japán kormányfő, Sinzo Abe elfogadhatatlannak nevezte az édesapa tettét.

  • Tippek
  • Árfolyam