Judit
2 °C
7 °C

Ovist dobtak az inkubátorba

2007.05.17. 00:22
Egész Japán keresi annak a 3 éves kisfiúnak a szüleit, akit múlt héten apja hagyott ott egy újszülöttmentő állomáson a déli Kumamotó városában, írja a CNN.

A városban aznap nyitották meg az első ilyen babamentő állomást, hogy visszaszorítsák a lélekszámcsökkenéssel küszködő Japánban az abortuszok számát, illetve hogy a gyerekeket - ha már így döntöttek - biztonságos helyeken hagyják el szüleik.

A hároméves egészséges kisgyereket múlt csütörtökön találták meg a katolikus egyház által működtetett Jikei kórház "gólyabölcsőnek" nevezett inkubátorállomásán. A fiú csak a nevét tudta megmondani, és azt, hogy "az apával jöttem".

A férfit egyelőre nem találják, és talán még nem is azonosították be, írja az AP japán helyi lapokra hivatkozva. A kórház nem kommentálta az ügyet, de közölte, szolgáltatásuk korhatáros.

A rendőrség nem indított eljárást, mivel bűncselekmény nem történt, a gyermeket nem tették ki veszélynek.

Az ügynek a média és a politika tulajdonít nagy jelentőséget, a konzervatív Szankei például jegyzetben kéri a fiú szüleit, "lépjenek elő", tettük bocsánatot nyer, de különben a kisfiú "nagy magány elébe néz".

A Mainichi attól tart, hogy az apa példáját mások is átveszik, az országos felháborodássá fajult történet pedig sokkolhatja a japán gyerekek lelkivilágát.

A japán kormányfő, Sinzo Abe elfogadhatatlannak nevezte az édesapa tettét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?