Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Minden idők legnagyobb brit rablását akadályozták meg

2004.05.17. 15:47
Akció közben csapott le a Scotland Yard szervezett bűnözés elleni csoportja egy nyolctagú bandára a londoni Heathrow egyik raktárában hétfőn, akik negyvenmillió font értékű zsákmányukkal távoztak éppen.
A brit rendőrség beszámolója szerint egy negyvenmillió fontos (15 milliárd forint) rablást akadályoztak meg az utolsó pillanatban a londoni Heathrow repülőtéren - írja a BBC.

A rendőrség hat harmincas éveiben járó férfit tartóztatott le a Swissport Cargo Warehaouse raktárában. Az akcióban több mint száz rendőr vett részt a Scotland Yard Flying Squad nevű szervezett bűnözési elleni különleges ügyosztályáról. A rendőrség beszámolója szerint a gyanúsítottak aranyrudakat és nagy mennyiségű kézpénzt akartak eltulajdonítani.

Jelenleg még keresnek egy személyt, aki azóta már elfogott társával együtt a rajtaütés után egy lopott furgonnal menekült el a helyszínről.

Előttük jártak

A lőfegyverrel, késsel és botokkal felszerelkezett banda egy kisteherautóval törte át a raktárépület kapujait, amíg el nem jutottak arra a területre, ahol az aranyat és a pénzt őrizték.

Amikor el akarták hagyni a terepet, az addig csendben várakozó Flying Squad emberei kilőtték a jármű kerekeit. Két gyanúsítottnak még sikerült elrabolnia egy fehér furgont, arra kényszerítve a sofőrt, hajtson keresztül a kapukon.

"Közbelépésünkkel Nagy-Britannia minden idők legnagyobbnak számító rablását akadályoztuk meg. Véleményünk szerint az elfogott személyek egy jól szervezet bűnszervezet tagjai voltak, akik rengeteg időt és energiát fektettek az akció kitervelésébe. De a Flying Squad előttük járt" - nyilatkozta az akció utáni sajtótájékoztatóján Barry Philips, a csoport felügyelője.