Valér
2 °C
8 °C

Több mint száz halott egy bangladesi kompbalesetben

2005.05.18. 07:16
A vasárnapi, száz halálos áldozatot követelő baleset után kedden ismét elsüllyedt egy komp Bangladesben a nyári esőzésektől megáradt folyók egyikén. A kétszáz utasból csak ötvennek sikerült elérnie a partra.

Hetvenkét órán belül immár a második komp süllyedt el Bangladesben, s ezúttal is minden bizonnyal jóval meghaladja a százat a halottak száma, közölték szerdán a dakkai hatóságok.

Az újabb hajósszerencsétlenség helyi idő szerint kedden este történt a bangladesi fővárostól mintegy száz kilométerre nyugatra, a Jamuna folyón.

A komp fedélzetén mintegy kétszáz személy tartózkodott, s közülük csak körülbelül ötven tudta úszva elérni a partot. A többi utasnak egyelőre nyoma veszett, sőt a hatóságok az elsüllyedt kompot sem találják. A rendkívül erős vihar akadályozza a mentési munkálatokat.

Legutóbb vasárnap történt hasonló kompszerencsétlenség Bangladesben. A katasztrófa mintegy száz halálos áldozatot követelt, és harminc személyt azóta is eltűntként tartanak nyilván.

Bangladesben minden évben több száz személy hal meg hasonló balesetekben, különösen a rendkívül viharos nyári hónapokban. Az áldozatok száma a legtöbb esetben bizonytalan, mert utaslistát csak rendkívül ritkán vezetnek az ázsiai országban.