Fegyveres rablás Újpesten

2006.05.31. 12:52
Az ismeretlen fegyveres az Árpád úti K&H Bank fiókját rabolta ki szerda délelőtt két őrt sebesítve meg, egyiküket életveszélyesen. Az Árpád út és Kemény Gusztáv utca keresztőzédését a rendőrség lezárta.

Fegyveres rablás történt szerdán délelőtt egy budapesti pénzintézetben. A IV. kerületben, az Árpád út 41-43. szám alatti K&H Bank fiókjában történt a rablás, amiben két személy megsérült.

Az egyiket lábon, a másikat mellkason lőtte a támadó, aki a rablás után gyalog menekült el a helyszínről. A 30 év körüli, kapucnis pulóverben, de maszkot nem viselő férfi fél tizenkettő körül lépett be a bankba, mondta el az Index helyszíni tudósítójának Schőn Péter a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A rabló először letett egy csomagot a bejáratnál és azzal fenyegetőzött, hogy a szatyorban bomba van, és felrobban, ha nem adják át neki a kasszában lévő pénzt.

A rablás helyszíne
A rablás helyszíne

Miután ezt a bank biztonsági személyzete nem vette komolyan a fenyegetőzést és ártalmatlanná akarták tenni a rablót, a férfi a nála lévő, addig elő nem vett fegyverrel mind a két őrt lelőtte. Ezután a férfinak egyelőre ismeretlen mennyiségű pénzt adott át a bank alkalmazottja, a feltehetően álszakállt viselő rabló gyalog menekült el. Az őröket az Árpád kórházban ápolják, a mellkason lőtt férfi életveszélyes állapotban van.

A helyszínt lezárták, a rendőrség nagy erőkkel, körülbelül 15 autóval vonult ki a helyszínre. Az Árpád út és a Kemény Gusztáv utca kereszteződését (az Újpest-központtól a Duna felé) a rendőrség lezárta. A fél egykor a helyszínre érkező tűzszerészek a rabló szatyrának tartalmát megvizsgálták, van-e benne bomba. A környékbeli üzletek alkalmazottait megkérték, hogy ne menjenek ki az utcára, a bámészkodókat és a sajtó munkatársait elterelték a kereszteződésből.

Az Index helyszíni képei
Az Index helyszíni képei

A zacskót különlegesen kiképzett, robbanószer-kereső kutya, majd pedig mobil-röntgenkészülék segítségével vizsgálták meg a tűzszerészek, de robbanószert nem találtak benne.

Legutóbb tavaly szeptember sebesült meg biztonsági őr bankrablás közben: a III. kerületi Vízimolnár utcában lévő Inter-Európa bankfiókot egy bukósisakot viselő férfi rabolta ki egy társával. A támadó rárontott a biztonsági őrre, a földre teperte és több lövést is leadott, amelyek egyike megsebesítette az őrt.

  • Hírek
  • Bankszámla