Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Chucky-babának öltözve henteskéssel támadt áldozatára

2003.06.02. 11:45
A Gyerekjátékok című horrorfilm egyik figurájának, Chucky babának a maszkjával az arcán szurkálta össze áldozatát egy madisoni férfi, akit péntek este óta keres a rendőrség Wisconsin államban - írja a Local 6.

A valóság

Az áldozat kopogásra és egy fűrész hangjára lett figyelmes, mielőtt gyanútlanul benyitott valószínűleg a gyanúsított lakásába. Mikor kinyitotta az ajtót, a maskarás férfi egy henteskéssel rohanta le. Az áldozat erre megpróbálta becsukni az ajtót, de karja beszorult, amit a gyanúsított többször megszúrt. A rendőrség beszámolója szerint a támadó nem mondott semmit, csak artikulálatlanul üvöltözött.

A kiáltozást hallva egy a házban lakó nő értesítette a rendőröket, de mire megérkeztek, a férfi elmenekült. A rendőrség egy közel két méter magas fekete ruhát viselő férfi után kutat, aki eltűnésekor egy húsz centiméteres kést szorított kezében.

A fikció

Chucky-baba az 1988-as horrorfilm, a Gyerekjátékok főszereplője volt. A filmben egy a rendőrség által halálosan megsebesített sorozatgyilkosnak még halála előtt sikerült inkarnálnia lelkét a játékbabába, amelyet később egy kisfiú kapott meg ajándékba. A gyilkos lelkének leghőbb vágya, hogy újra emberi testben élhessen. A film azóta több folytatást és remake-et ért meg, a filmhű maszkot pedig mintegy 40 dollárért (kb. 8400 forint) lehet megvásárolni.