Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

A rendőrség előzetesben látná a cserbenhagyó gázolót

2002.06.04. 14:28
A rendőrség előzetes letartóztatását kezdeményezte kedden annak a 30 éves budapesti férfinek, aki a gyanú szerint vasárnap hajnalban az I. kerületben, a Bem rakparton elgázolt három asszonyt: közülük kettő belehalt sérüléseibe.
A rendőrség tájékoztatása szerint H. László hétfőn önként jelentkezett a hatóságoknál és nem tagadta meg a vallomástételt. A BRFK halált okozó ittas járművezetés valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítja az őrizetbe vett fiatalembert.

Segítségnyújtás nélkül

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított vasárnap hajnali 4 óra körül nagy sebességgel haladt fehér színű Opel Astra típusú személygépkocsijával a Bem rakparton a Margit híd irányából a Lánchíd felé. A Batthyány tér közelében ütötte el a három gyalogost. A baleset következtében egy 80 éves, valamint egy 73 éves törökbálinti illetőségű asszony a helyszínen életét vesztette, egy 52 éves budapesti illetőségű hölgy súlyos sérüléseket szenvedett. A balesetet követően H. László a helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyta.

Előzetes előtt

A BRFK a nyomravezetőnek 100.000 forint jutalmat ajánlott fel. A balesetben érintett személygépkocsit - amely egy kft. tulajdona - vasárnap lakossági bejelentés alapján találták meg a nyomozók Budapest III. kerületében. Hétfőn a hajnali órákban H. László önként jelentkezett a BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányság ügyeletén. A BRFK az előzetes letartóztatás kezdeményezésével kapcsolatos iratokat kedden továbbította az ügyészségnek, amely - ha egyetért a rendőrséggel - bírósághoz fordul. A bíróság várhatóan szerdán dönt az előzetes letartóztatás elrendeléséről. A gyanúsítás alapján a cserbenhagyó gázoló 2-től 12 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!