Tekla
7 °C
19 °C

Vírus okozhatta a miskolci hasmenést

2006.05.31. 15:07
Vírus okozhatta a tömeges megbetegedést a miskolci idősotthonban, de végleges eredmény csak június elejére várható, negyvenketten lettek rosszul.

Negyvenkét idős ember lett rosszul kedden a miskolci Aranykor Idősek Otthonának konyhájával kapcsolatban álló szociális intézményben. Közülük öt embert szállítottak kórházba, majd további két beteg is jelentkezett, akik szintén innen kapták az ebédet.

A miskolci idősotthon konyhájában vett ételmintákban nem találtak kórokozót, így az ételmérgezés gyanúját vélhetően a calici-vírus okozhatta, mondta a tisztiorvosi szolgálat ügyeletese.

Koleszár Lajos, a miskolci Semmelweis Kórház igazgató-főorvosa arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az intézményben jelenleg hét beteget ápolnak ételmérgezéshez hasonló tünetekkel, főleg hasmenéses panaszokkal.

Egyik beteg állapota sem súlyos, megelőző intézkedésként valamennyien infúziót kapnak. A szakember emlékeztetett arra, hogy a calici-vírus közösségekben gyakran előfordulhat, és előre nem lehet rá felkészülni. Mint mondta: " ez a vírus cseppfertőzéssel terjed, tehát még az is elképzelhető, hogy nem is az ételben volt".