Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Kommandósok fogtak el egy rendőrtisztet

2005.06.07. 17:26
Öt személyt vettek őrizetbe kommandós egységek Nyíregyházán, egyikük egy miskolci rendőrtiszt. Az akciót a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ügyészség felkérésére hajtották végre. A rendőrtiszt állítólag kábítószeres ügyekben sikeres nyomozóként tevékenykedett.

Kommandós egységek tartottak házkutatást két nyíregyházi lakásban kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal felkérésére; öt embert, köztük egy rendőrtisztet vettek őrizetbe, közölte az MTI-vel Fridmanszky Zoltán, az ügyészségi nyomozó hivatal vezetője.

Az öt embert vesztegetéssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják. A kihallgatások jelenleg is tartanak. Az ügyészségi nyomozó hivatal szerdán indítványt tesz az őrizetben lévők előzetes letartóztatására.

A kommandósok a szabolcsi megyeszékhely sóstógyógyfürdői és örökösföldi városrészében kutattak át egy-egy lakást. Egy sóstói vállalkozó házából az akció során a kommandósok egy személyt az MTI információi szerint magukkal vittek.

Az örökösföldi lakónegyedben egy olyan lakásban volt házkutatás, amelyiknek a tulajdonosa kapcsolatban áll ezzel a vállalkozóval.

Nem cáfolták

A BAZ megyei nyomozó hivatal vezetője nem cáfolta az MTI azon értesülését, miszerint a rendőrtiszt a miskolci rendőrkapitányság állományába tartozik.

A HavariaPress információi szerint a meggyanúsított rendőrtiszt sikeres nyomozó, aki jó pár kábítószerrel elkövetett bűncslekmény tettesét juttatta rács mögé