Ágnes
-1 °C
2 °C

Hét és fél év a leszúrt gyilkosnak

2005.06.07. 15:17
Nem jogerősen hét és fél év börtönre ítélte egy baranyai bíróság azt a férfit, aki önvédelemből kötözte meg a rá késsel támadót, de mivel magára hagyta, az áldozat megfulladt. Az ítélet nem jogerős.

Gúzsba kötötte és megfojtotta áldozatát egy pécsi férfi, akit ezért hét és fél év fegyházra ítélt a Baranya Megyei Bíróság nem jogerősen kedden.

Az elsőfokú ítélet szerint Deák József vádlott bűnös különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben, mely a törvény szerint tíztől tizenöt évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Deák József 2004. július 14-én találkozott Szomolányiné Rákosi Andreával, aki arra panaszkodott, hogy élettársa megverte. A férfi ezért hazakísérte a nőt, ám élettársa Deákra támadt háromszor megszúrva őt.

Felkelt a leszúrt férfi

Deák halottnak tetette magát, majd felkelt és verni kezdte Rákosi Andrea élettársát, amikor földre került, megkötözte kezét, lábát és nyakát. Deák és a nő otthagyták a férfit, aki hosszas szenvedés után fulladt meg.

Deákot az áldozat élettársa beszélte rá arra, hogy hagyják ott a súlyosan sérült férfit, mert a nő attól félt, ha magához tér, újra megveri őt. Az áldozat holttestére fia talált rá, aki értesítette a rendőrséget.

Az elsőfokú bíróság Deák József mellett Szomolányiné Rákosi Andrea bűnösségét is kimondta, amiért nem segített élettársán. Az asszonyt egy éves letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság.

Az ügyész súlyosbításért, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, így az ügy másodfokon a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.