Auguszta
-3 °C
2 °C

Hatezer sms-t küldött naponta

2005.06.08. 14:55
A Guinness-rekordok könyvébe szeretne bekerülni egy indiai férfi, aki az elmúlt hónapban 183 ezer sms-t küldött szét, de szeretné elérni a 300 ezres számot.

Alaposan kihasználta egy indiai férfi, hogy egy mobilszolgáltató lehetővé tette a korlátlan sms-küldést előfizetői számára. A férfi 183 ezer szöveges üzenetet küldött el egy hónap alatt, a részletezett telefonszámlája így 1411 oldalt tett ki.

"Először ötvenezer sms-t küldtem szét, majd a következő hónapban elértem a 113 ezret, és most sikerült 182 689 szöveges üzenetet elküldenem egy hónap alatt. Ez naponta hatezer sms-t jelent" - nyilatkozta Deepak Sharma az ANI hírügynökségnek.

Shamra a terveiről elmondta, a következő hónapban el szeretné érni a 300 ezret, ami napi tízezer üzenetet jelentene. Az eredménnyel a Guinness-rekordok könyvébe akar bekerülni."

Ezzel a hihetlen tempóval sem tudna egyébként Sharman boldog karácsonyt kívánni összes indiai honfitársának: egyrészt mert Indiában viszonylag kevesen tartanak fenyőünnepet, másrészt pedig 250 év kellene ahhoz, hogy üzenetét az egymilliárd indiainak továbbítsa.

A férfi mobilszolgáltatója, az Airtel azzal hálálta meg Sharmának az sms-forgalmat, hogy 1411 oldalas telefonszámlát juttatott el hozzá a hónap végén, amelyet kizárólag a rekordernek részleteztek ki. Az Airtel egy akció részeként 99 pajszáért (a rúpia századrésze, körülbelül 4,67 forint) tette lehetővé a korlátlan sms-küldést.

Felfigyeltek a rekordra

Az sms-rekorderre felfigyeltek az Egyesült Államokban is, ahol a legnagyobb mobilszolgáltató, a Cingular Wireless jelentette be szponzorációs szándékát.

A Cingular egyébként nemrég jelentette be, hogy 41,5 millió sms-t küldtek el hálózatán az amerikai Megasztár, az American Idol legutóbbi, 12 héten át tartó szavazása alatt, ezzel pedig rekordot döntöttek, ennyi sms-t ugyanis még nem küldtek el egyetlen sms-kampány alatt sem.

A Cingular másik szponzorált rekordere egyébként egy Kimberly Yeo nevezetű férfi, aki azzal állított csúcsot, hogy mindenféle segédeszköz nélkül 43,42 másodperc alatt gépelte be, és küldte el, hogy: "A Serrasalmus és Pygocentrus fajhoz tartozó pengefogú piráják az édesvizek legvérengzőbb halai a világon. Valójában ritkán támadnak emberre." A szöveg angolul 136 karakterből áll.