Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Lőszerrel való visszaélés miatt őrizetben egy fővárosi rendőr

2007.06.09. 15:32
Újabb rendőr ellen indult eljárás, miután állampolgári bejelentés alapján több mint 100 darab lőszert találtak az autójában. A férfit felfüggesztették az állományból, és több helyen házkutatást is tartottak.

Felfüggesztettek egy budapesti rendőrt pénteken, miután megalapozott a gyanú alapján eljárás indult ellene lőszerrel való visszaélés miatt.

Az ügyről állampolgári bejelentésből értesült a rendőrség, de a törvények értelmében az ügyészség nyomoz. A rendőrt az eljárás lezárultáig szombaton felfüggesztette a szolgálatból az országos rendőr-főkapitányság.

Az esetről további részleteket a rendőrség nem árult el, az ügyészség pedig a hétvége miatt még nem kapott tájékoztatást a budapesti rendőrfőkapitányságtól.

Rendőrségi forrásokból úgy tudjuk, a budapesti rendőr gépkocsijában több mint száz darab lőszert találtak, de folynak még házkutatások.

A rendőrt őrizetbe vették, és érdemi vallomást tett, tájékoztatta az Indexet Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A rendőrök esetében is mind a szolgálati fegyverhez, mind a lőszerhez - a mennyiséget is meghatározó - engedélyre van szükség, ha a megengedettnél többet tart magánál valaki fennáll a lőszerrel való visszaélés esete.

Alapesetben 2-től 8 évig tartó szabadságvesztéssel büntethető, de ha kiderül például, hogy kereskedett is a lőszerre, minősítetté válik a bűncselekmény.

Egy fővárosi rendőr ellen pénteken emeltek vádat az ügyészségen. A férfi januárban véletlenül lelőtte társát, miután pisztollyal viccből megfenyegette.