Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

10 évre ítélték a barátnőjét lelövő határőrt

2007.06.14. 13:10
Egy veszekedés közben pisztolyával lelőtte barátnőjét az a korábban határőrként dolgozó férfi, akit jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.

Pafféri István 1998 áprilisától 2006 júniusáig a kiskunhalasi határőrség igazgatóságán teljesített szolgálatot, amikor az ellene emelt váddal összefüggésben megszüntették munkaviszonyát. A vádlott a határőrségtől törzszászlósi rendfokozatban szerelt le.

A vádlott 2002-ben ismerkedett meg barátnőjével, akivel még abban az évben összeköltözött Kiskunhalason.

A vádlott és az áldozat viszonyában már a kezdetektől problémát okozott a férfi iszákossága, ami a vádlottból agresszivitást váltott ki.

Pafféri István együttélésük utolsó pár évében már rendszeresen veszekedett a sértettel, olyan hangosan szidalmazta, hogy sokszor a szomszédok mentek át a férfit lecsendesíteni. Előfordult, hogy az ittas férfi pisztolyával fenyegette az asszonyt.

A vádlott 2006. június 5-én egy barátjának pirtói tanyáján segédkezett a ház tetőcsatornájának kitisztításában, és munka közben hat üveg sört fogyasztott el.

Amikor este kocsival hazaindultak, észrevette, hogy a tanyán felejtette a jegygyűrűjét. Pafféri egy italboltban várta meg, amíg a gyűrűt ismerőse utána hozza, eközben a vádlott tovább italozott, s az alkoholfogyasztást otthon sem hagyta abba.

Végzetes vita lett a jegygyűrű elvesztéséből

Otthonukban a sértett szóvá tette, hogy a vádlott miért hagyta kint a tanyán a jegygyűrűjét. Szóváltás alakult ki köztük, a veszekedésük elmérgesedett, a sértett a férfit mellkasán és jobb szeme alatt is megkarmolta. Pafféri emiatt elkezdett hangosan üvöltözni, majd elővette táskájából önvédelmi fegyverét, és mellkason lőtte az asszonyt.

A történteket hallva a férfi szomszédja telefonon szólt a rendőrségnek, míg a mentőszolgálatot a határőrség ügyeletese értesítette. A sértettet a kiskunhalasi kórházba szállították, ahol életét vesztette.

Az esetet követően a vádlott lakásán házkutatást tartottak, és olyan lőfegyvert, lőszereket találtak, amik tartására nem volt engedély.

A bíróság emberölés és visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntettében mondta ki bűnösnek Pafféri Istvánt, jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte.