Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Tatabányáig jutott az ámokfutó

2005.06.16. 16:46
Nagyon sietett budapesti otthonába egy férfi, ezért áthajtott a hegyeshalmi határátkelőhelyen a forgalommal szemben, és csak a tatabányai rendőrök tudták megállásra kényszeríteni.

Szemben a forgalommal hajtott át a határon és eljutott egészen Tatabányáig egy férfi, akit végül az autópálya-rendőrök kényszerítettek le az útról. A középkorú határsértőt erőszakkal kellett a rendőröknek elfogniuk, tettét azzal magyarázta, hogy nagyon sietett haza.

A férfi szerda este fél kilenckor lépett be Magyarországra Hegyeshalomnál kikerülve a sorompókat. A határőrség beszámolója szerint, a határőrök testi épségét is veszélyeztette az ámokfutó.

Tatabányánál állították meg

Az M1-esen Budapest felé elhajtó Ford Mondeót üldözőbe vette a határőrség, de riasztották tatabányai autópálya-rendőrséget is, akik a 85-ös kilométerszelvénynél szúrták ki az ámokfutót, számolt be az Indexnek Bihari János rendőrfőkapitány, az autópálya-rendőrség tatabányai alosztályának vezetője.

A rendőrök mellé soroltak, de a férfi a szirénázás ellenére sem akart megállni, a rendőrautó ezért a belső sávba szorította az autóst, aki végül a 72-es kilométerkőnél leállt. A férfi ezután sem adta fel, erőszakkal kellett bevinni Tatabányára.

Vallomásában azt állította, azért nem állt meg a határőröknek, mert nagyon sietett haza. A férfi ellen, akit végül elengedtek, határsértésért és közúti veszélyeztetés miatt indulhat eljárás.