Eleonóra
-1 °C
2 °C

Nehéz most David Nelsonnak lenni

2003.06.17. 11:37
Az amerikai reptereken elsőszámú terroristának tekintenek minden David Nelson nevű utast, mivel valószínűleg ezen a néven terroristát keresnek a biztonságiak.
Valószínűleg egy David Nelson nevű terroristát keresnek az amerikai biztonsági szervek, ugyanis néhány hónapja az összes David Nelsont félreállítják az amerikai reptereken - írj a BBC.

A hatóságok mindenesetre nem cáfolták de nem is erősítették meg, hogy a név valóban szerepel-e a terrorista tevékenységgel gyanúsítottak listáján. A megkülönböztetett eljárás különösen az ingázókat érinti Hollywoodtól Alaszkáig, legalábbis erre utal számos névrokon bejelentése.

A David Nelson név angolszász országokban elég gyakorinak számít, az imdb.com internetes moziadatbázis csak színészekből tíz találatot ad ki.

A legutóbbi David Nelson, aki áldozatul esett, egy harmincöt éves hollywoodi színész volt, aki beszámolt arról, hogy pár hónappal korábban az FBI már egyszer leszállította egy járatról, amikor a nyilvántartásban a neve mellett megjelent az elsőfokozatú gyanús személyt jelző piros zászlócska.

Ozzie vagyok, nem terrorista

Egy másik David Nelson, aki a tévében valaha gyereksztár volt az Ozzie és Harriet kalandjai című sorozatban, csak úgy tudta magát tisztázni, hogy hatvanhat évesként gyerekkori önmagára emlékeztette a repülőtéri alkalmazottat. "Nem gondolom, hogy egy terroristának Ozzie lenne a középső neve." mesélte a volt sztár, hogyan vágta ki magát végül a helyzetből.