Virág
0 °C
2 °C

A kórház ablakában jelent meg Szűz Mária

2003.06.19. 11:00
Huszonötezer zarándok érkezett egy hét alatt egy bostoni kórház ablaka alá, amelyen sokak szerint Szűz Mária alakja jelent meg. Mások egy lassan terjedő foltról beszélnek.
A katolikus egyház segítségét kérte a bostoni Milton kórház, miután naponta több ezren látogatnak el hozzájuk. A tömeg nem a betegekre kíváncsi, hanem a kórház harmadik emeletén lévő ablakra, amelyben szerintük Szűz Mária jelent meg.

Kémiai reakció

A figyelem középpontjában az ablakon szétfolyó - valószínűleg a tömítésből származó - kémiai anyag áll, amely némi képzelőerővel akár arcképnek is tekinthető. A piszkosfehér foltegyüttest múlt héten fedezték fel, azóta huszonötezer ember kereste fel a kórházat. (az AP fotója a BBC-n)

A kórház igazgatója a Boston Globe-nak elmondta, a kórház nem akar semmiféle szentségtörő intézkedést tenni, mivel tiszteletben tartják az odalátogatók őszinte hitét. Csak abban kértek tanácsot az egyháztól, ilyen esetben mi a teendő.

Az emberek virágcsokrokat hordanak az ablak alá, és felállítottak már egy nagyobb méretű perselyt is. Volt egy édesanya, aki tolókocsiba kényszerült fiát hozta el, és annak lábait, a gyógyulás reményében a falhoz érintette.

Tiszteletben tartják

A kórház, amelynek egyre nagyobb gondot jelent, hogy személyzetének és a betegek látogatóinak a parkolást biztosítsa, megkérte a zarándokokat, hogy tartsák be a látogatási időt, és csak fél hat és fél hét körül jöjjenek. A vezetés ugyanakkor ügyel arra is, hogy a Szűz Máriához érkezők ne érezzék magukat hívatlan látogatónak.

"Úgy tűnik, napról-napra tisztább lesz a kép," - nyilatkozta az AP-nek egy kórházi adminisztrátor - "[a jelenés] korábban csak egy koszos ablakhoz hasonlított."