Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Három munkás halt meg balesetben

2006.06.20. 18:41
Két munkást acélrúd nyomott agyon Dombóváron, egy Csepelen halt meg csatornaásás közben.

Halálos munkahelyi baleset történt egy dombóvári cég telephelyén kedden délután, két ember meghalt, egyet kórházban ápolnak.

Az épületelemeket gyártó cég egy vasszerkezetet rakott össze, amikor az egyik vasgerenda ledőlt és két munkást maga alá temetett, ők a helyszínen meghaltak.

Harmadik társuknak sikerült leugrania az építmény tetejéről, neki a lába sérült meg, kórházban ápolják. A rendőrség munkavédelmi felügyelők bevonásával folytat nyomozást foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt.

Agyonnyomta a leomló csatornafal

Kedden Csepelen egy harmadik munkahelyi baleset is történt, amikor életét vesztette egy férfi, akire csatornaépítés közben ráomlott a föld a főváros XXI. kerületében, a Domb utcában.

A 33 éves férfira négy méter mélységben omlott rá a 120 centiméter szélességű árok homokos fala. A tűzoltók kézzel bontották meg a másfél köbméternyi homokos földet, ami alól már csak a férfi holttestét tudták kiszabadítani.

Ebben a hónapban ez már a negyedik hasonló, halálos kimenetelű munkahelyi baleset. Legutóbb június 13-án, a Nógrád megyei Dorogházán csatornaépítés közben omlott rá a föld egy 31 éves férfira, aki a helyszínen életét vesztette.