Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Kamukép a ferihegyi hangulatjelentés

2005.06.21. 13:33
Nem a Ferihegy 1-es termináljának dolgozói szórakoztak a miniszterelnök személyét sértő trágár szöveggel a nyáron átadni tervezett repülőtér "főpróbáján", miként ezt egy email állítja mellékelve egy fotót is.

Újabb kamukép terjed szélsebességgel emailen, amelyben a nyáron átadni tervezett, felújított Ferihegy 1-es terminál dolgozói a repülők érkezését és indulását jelző információs táblán egy víziló orális kielégítésére szólítják fel a kormányfőt.

A levél tárgy mezőjében a "ferihegyi hangulat" szöveg olvasható, a szöveg pedig a következő: "Átadás előtt főpróba volt a Ferihegy 1 terminálon..."


Bal oldalon a trágár tréfa, jobb oldalon a tréfás válasz

A kép egyértelműen hamisítvány, amely a Letter James oldalon található feliratozó programmal készült, akárcsak második képünk, amelyen Gyurcsány Ferenc nevében az Index válaszol a dolgozóknak.

Csak a szöveg változik

A programmal - és számos társával - tetszőleges feliratot lehetett pingálni régi mozik homlokzatára olyan stílusban, mintha a mozi által játszott film címe lenne a szöveg, de választhattuk például a brooklyni hidat is feliratunk hátteréül. Ugyanilyen tréfa volt egyébként az a kép is, amin Irakban szolgálatot teljesítő katonák kezében tartott kartonlapra lehetett írni. (Ennek a "Mocskos UTE, hajrá Fradi!" szövegű változata tavaly nyáron terjedt a magyar levelezésekben.)

Maga az információs tábla sem olyan, mint amilyen a Ferihegy 1-en található, ahol egy hónapja jártunk, és az is feltűnő, hogy az "Érkezés" felirat sem magyarul van, hanem angolul és németül.

A Ferihegy 1-et üzemeltető Budapest Airport Rt. Kommunikációs osztálya kedden elérhetetlennek bizonyult, a cég egyik alkalmazottja, akivel sikerült beszélnünk, mindenesetre nem tudott a levél létezéséről.