Halálra verték kétéves kislányukat

2006.06.23. 12:49
Akár életfogytiglani fegyházbüntetésre számíthatnak azok a Komárom-Esztergom megyei szülők, akik válogatott kegyetlenségekkel kínozták kétéves kislányukat, aki egy verés után vérmérgezésben októberben meghalt. A vádiratot pénteken nyújtotta be az ügyészség.

Különös kegyetlenséggel halálba kergette két és fél éves kislányát tavaly októberben egy Mocsa melleti tanyán élő házaspár Komárom-Esztergom megyében. A vádirat elkészült, a szülők akár életfogytiglani fegyházbüntetésre is számíthatnak.

A hatgyermekes anya kislányát születése után nem tudta ellátni, így nevelőszülőkhöz került, de kétéves korában ismét magához vette a kislányt.

A vádirat szerint a szülők naponta bántalmazták a kislányt, kézzel, bottal, vízben áztatott törülközővel és papuccsal verték. Mivel nem volt még szobatiszta, büntetésül arra kényszerítették, hogy a székletét megegye és a széklettel szennyezett pelenkát a szájába nyomták.

Nem találták megfelelőnek a mozgásfejlődését, ezért a picinek hosszú időn keresztül járkálnia, illetve szaladgálnia kellett, és ha vonakodott, ismét bántalmazták. Megverték a gyermeket, ha személyi adatait nem tudta felsorolni, sőt gyakran verték minden indok nélkül is.

Vérmérgezésbe halt bele a kislány

A kislány kórházba került 2005. október végén, ahol megállapították, hogy a teste tele van sérülésekkel, a jobb válla kificamodott, a könyöke törött. Bakteriális fertőzést kapott, a helyi gyulladást nem kezelték a szülők, a verések következtében a legyengült szervezet nem tudott megfelelően védekezni.

A csöppség szervezetében kialakult gyulladásos reakció következtében egy általános vérmérgezési állapot lépett fel. Ez heveny keringési és légzési elégtelenséget okozott, így a kislány a kórházba szállítása után pár órával később elhunyt.

A különös kegyetlenséggel elkövetett bűncselekmény életfogytiglani fegyházbüntetéssel is sújtható, közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Az ügyészség pénteken nyújtotta be a vádiratot a házaspár ellen különös kegyetlenséggel, 14 éven aluli személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.