Gerzson
-3 °C
3 °C

Metrófeljáróba repült egy autó az Astoriánál

2004.06.24. 16:05
Senki nem sérült meg abban a balesetben, ami csütörtök délután történt Budapesten, amikor két autó összeütközött, és az egyik a metróaluljáróba vezető lépcsőn kötött ki.
Az elsődleges információk szerint egy, a Múzeum körútról a Rákóczi útra - a Blaha Lujza tér irányába - kanyarodó fekete színű Volswagen típusú taxi eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy a Rákóczi úton a Blaha Lujza tér felé haladó Toyota Yaris típusú személygépkocsival.

Klikk a képre!
Az ütközés következtében a Yarist vezető nő elvesztette uralmát az autó fölött, ami áttörte az aluljáróból a felszínre vezető lépcső kő mellvédjét, és a lépcsőn állt meg.

Kivételesen szerencsés baleset

Senki nem tartózkodott az egyébként forgalmas feljáróban, így a balesetnek nincs egyetlen sérültje sem. A sérült kocsit és a helyükről kiszakadt hatalmas kődarabokat daru segítségével távolították el a tűzoltók, a forgalmat csak egy sávban akadályozta a mentés, komolyabb torlódás nem alakult ki.

Munkatársunk érdeklődésére a helyszínen a rendőrök nem tudták még megmondani, ki felelős a balesetért, ezt csak a helyszínelés végeztével, a vizsgálat lezárása után lehet csak biztonsággal megállapítani.