Dezső
14 °C
27 °C

Elfogták a kínai gyilkos segítőjét

2004.06.24. 21:42
A terrorelhárítók csaptak le Kaposváron egy 42 éves kínai férfira, aki feltehetően segített annak a férfinak, akit két ember agyonlövésével gyanúsítanak, és még szökésben van.
Elfogták Kaposváron azt a Magyarországon élő kínai állampolgárságú férfit, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy segítséget nyújtott a június 19-ei, két ember életét kioltó fővárosi lövöldözés elkövetésében - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

A BRFK Életvédelmi Osztályának munkatársai az Országos Rendőr-főkapitányság Terrorelhárító Csoportja segítségével fogták el csütörtökön Kaposváron a 42 éves kínai férfit - közölte Bartha László százados.

Múlt szombaton, a főváros VIII. kerületében, a Kőbányai úton lévő internet-bárban szóváltást követően egy kínai férfi egy ott tartózkodó 33 éves kínai állampolgárságú férfira nagy kaliberű pisztollyal többször rálőtt.

Ezt követően, az épülettől mintegy 100 méterre, az utcán egy másik 27 éves kínai férfira is több lövést leadott, majd a helyszínről elmenekült. Mindkét meglőtt férfi a helyszínen életét vesztette.

Segítője is van

A nyomozás során, a gyors adatgyűjtésnek köszönhetően, személyi és tárgyi bizonyítékok, valamint a tanúvallomások alapján sikerült beazonosítani a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható 29 éves kínai állampolgárságú, budapesti lakosú férfit, aki ellen a BRFK országos elfogató parancsot adott ki.

Bartha László százados közölte: a nyomozás során felmerült annak a gyanúja is, hogy a feltételezett elkövetőt a bűncselekmény végrehajtásában segítették. Így sikerült a nyomára bukkanni és elfogni az említett 42 éves kínai állampolgárságú férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a bűncselekmény elkövetésében segítséget nyújtott.