Auguszta
-3 °C
2 °C

Eloltották a lángokat az APEH-központban

2007.06.26. 18:58
Nagy területen égett a III. kerületi Királyok útján az APEH oktatási központjának uszodája, szaunája és a szomszédos háromszintes épület tetőszerkezete. hatvan tűzoltó vonult ki. Az APEH szóvivője szerint nem keletkezett kár a hatóság adatbázisában.

Eloltották azt a tüzet, ami a főváros III. kerületében a Királyok útján, az APEH oktatási központjában gyulladt ki. Már csak az utómunkálatok folynak a helyszínen.

A tűzoltóság délután nem sokkal négy óra után kilenc vízsugárral és egy vízágyúsugárral kezdte meg az oltást a mintegy ezer négyzetméteres területen. A helyszínre mintegy hatvan tűzoltó vonult ki.

Az épületben égő lángokat eloltották, s a tűzoltók már csak az utómunkálatokon dolgoznak a helyszínen. A tűz a szaunában keletkezett.

Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy mintegy száz vidéki, illetve budapesti munkatárs bentlakásos oktatása folyt a központban, ahol a tűz keletkezett. Az oktatás szünetel, a munkatársakat hazaküldik.

Személyi sérülés nem történt. A tűz martalékává vált viszont az oktatási központ konyhája, a szauna, illetve az uszoda teteje is. A szóvivő szerint a kár több millió forintot tesz ki. A tűz valószínűleg a szauna helyiségben keletkezett.

"Semmilyen adatbázisa nem sérült meg az APEH-nak a tűzben, mivel a központban nem tároltak ilyen jellegű iratokat" - hangsúlyozta az adóhivatal szóvivője.