Ágnes
-1 °C
2 °C

Veréssel kényszerítették munkára a fiatalokat

2007.06.26. 21:23
Megvert, fogva tartott és munkára kényszerített nevelőintézetből kikerült fiatalokat két büntetett előéletű dunaújvárosi férfi. A rendőrség indítványára mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A 36 és 41 éves férfiak megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy személyi szabadságukban korlátozták, fizetség nélkül dolgoztatták, bántalmazták, éheztették és embertelen körülmények között tartották a két nevelőintézeti fiatalt.

Az egyik fiatal tulajdonában levő ingatlant is átjátszották saját kezükre, s a fiatalembernek az intézeti tartózkodása alatt összegyűlt pénzét elszedték. Idővel mindkét fogva tartottnak sikerült megszöknie.

Újra elkapták az egyik gyereket

Egyikőjüknek áprilisban a nyomára bukkantak, akarata ellenére gépkocsijukba tuszkolták, Dunaújvárosba vitték, ahol egyikük megpróbálta rábírni arra, hogy egy évig ingyen dolgozzon autóbontójukban.

Miután erre a fiatalember nem volt hajlandó, arra való hivatkozással, hogy a szökés utáni "keresése" miatt kétszázezer forint kiadásuk keletkezett, az összeget követelték tőle.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben. A fogva tartó férfiak gátlástalanságára jellemző, hogy az eljárás során mind a sértettek, mind az ügyben meghallgatott tanúk vonatkozásában életveszélyes kijelentéseket tettek.