Valér
4 °C
8 °C

Jogosan lőtt az őr a kőbányai bankrablóra

2006.06.27. 15:04
Jogszerűen használta fegyverét az a biztonsági őr, aki múlt héten pénteken rálőtt egy kőbányai bankfiók kirablásával próbálkozó férfira és életveszélyesen megsebesítette.

A Fővárosi Főügyészség vizsgálata megállapította, hogy a bank 37 éves biztonsági őre jogszerűen, a vonatkozó előírásoknak megfelelően használta fegyverét, amikor több lövéssel megsebesített egy bankrablót, illetve véletlenül a bank egyik alkalmazottját pénteken Kőbányán.

A 37 éves tápiószecsői férfi június 16-án hitelügyintézés ürügyén lépett a főváros X. kerületében lévő bankfiókba, majd pár perc elteltével egy nagyméretű tőrkéssel a kezében magához szorította a női alkalmazottat, és a bevételt követelte.

A bankfiók biztonsági őre ekkor több célzott lövést adott le a támadóra, melynek következtében a férfi életveszélyes sérülést szenvedett, de a lövés során az alkalmazottat is találat érte.

Mivel az ügyészségi határozat szerint jogos volt a fegyverhasználat, a rendőrség nem indít eljárást a biztonsági őr ellen.

Mind az életveszélyesen megsebesített bankrablónak, mind a bank súlyos sérülésekkel kórházba szállított alkalmazottjának állapota javult a rablás óta.