Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Egy terrorista élettársát is megölte a pedofil

2004.07.01. 21:32
Hat tizenéves lány megerőszakolását és meggyilkolását beismerő Michel Fourniret csütörtökön bevallotta, ő végzett az Action Directe francia terrorista csoport vezérének élettársával is. A terrorista vezető börtönbüntetése alatt bízta a francia erdészre a csoport pénztárát, az Ardenneki Szörnyként elhíresült férfi azonban a pénzt inkább egy belgumi kastélyra költötte, a terrorista élettársát pedig eltette láb alól. Fourniret ellen csütörtökön este vádat emeltek a belga hatóságok.
A féltucatnyi fiatal lány megerőszakolásával és meggyilkolásával gyanúsított francia erdész, Michel Fourniret beismerte, hogy megölte az Action Directe francia terroristacsoport egyik tagjának élettársát is - közölték csütörtökön rendőrségi források.

#alt#
Michel Fourniret
fotó: EPA
A belga lapokban csak Ardenneki Szörny néven emlegetett 62 éves férfi cellatársa volt Jean-Pierre Hellegouarch egykori francia terroristának. Az időközben belga vizsgálati fogságba került Fourniret francia nyomozóknak ismerte be a gyilkosságot egy kihallgatás során.

Az erdész egy francia börtönben ült együtt Hellegouarch-sal, aki megbízta őt és a saját élettársát a csoport "hadipénztárának" kezelésével - írta franciaországi igazságügyi forrásokra hivatkozva a Libre Belgique belga napilap. Az erdész ehelyett állítólag meggyilkolta a terrorista élettársát, és a pénzből megvásárolta az Ardennekben lévő Sautou kastélyát, amelynek közelében az áldozatait elföldelte.

A Dutroux-ügy volt hatással a Szörny feleségére

Az erdész szerdán ismerte be, hogy hat fiatal lányt ölt meg Franciaországban és Belgiumban 1987 és 2001 között. A férfit már egy éve vizsgálati fogságba helyezték, miután egy 14 éves lánynak sikerült megszöknie az autójából, de a sorozatgyilkosságban játszott szerepére csak nemrégiben derült fény, mivel elhidegült felesége kilenc gyilkossággal vádolta meg őt a hatóságok előtt.

Az 55 éves Monique Olivier azután szánta rá magát a vallomástételre, hogy bő egy héttel ezelőtt bűnrészesség miatt 30 év börtönre ítélték Michelle Martint, Marc Dutroux hírhedt belga gyermekgyilkos élettársát.

#alt#
Egy 1989-ben eltűnt áldozata, Elisabeth Brichet
fotó: EPA
A francia és a belga nyomozók csütörtökön elkezdték keresni az áldozatok földi maradványait. A franciaországi Ardennekben már át is fésülték a Satou-kastélyt, de a 13 hektáros nagybirtokon nehéz nyomokat fellelni. A nyomozók azt gyanítják, hogy az erdész itt földelhette el áldozatainak egy részét.

A pedofíliával és sorozatgyilkossággal gyanúsított férfit 1983-ban Franciaországban hét év szabadságvesztésre ítéltek egy lány megerőszakolása miatt, két év múltán azonban szabadult, és családjával az Ardennek belgiumi vidékére költözött.

A dél-belgiumi Dinant-ban csütörtökön folytatódott a férfi kihallgatása. A város főállamügyésze olyan sorozatgyilkosnak nevezte a gyanúsítottat, aki szexuális indítékból követte el tetteit. Anne Thily, a belgiumi Liege város főügyésze szerint a férfi kezéhez akár tucatnyi áldozat vére is tapadhat.