Árpád
-2 °C
3 °C

Egy terrorista élettársát is megölte a pedofil

2004.07.01. 21:32
Hat tizenéves lány megerőszakolását és meggyilkolását beismerő Michel Fourniret csütörtökön bevallotta, ő végzett az Action Directe francia terrorista csoport vezérének élettársával is. A terrorista vezető börtönbüntetése alatt bízta a francia erdészre a csoport pénztárát, az Ardenneki Szörnyként elhíresült férfi azonban a pénzt inkább egy belgumi kastélyra költötte, a terrorista élettársát pedig eltette láb alól. Fourniret ellen csütörtökön este vádat emeltek a belga hatóságok.
A féltucatnyi fiatal lány megerőszakolásával és meggyilkolásával gyanúsított francia erdész, Michel Fourniret beismerte, hogy megölte az Action Directe francia terroristacsoport egyik tagjának élettársát is - közölték csütörtökön rendőrségi források.

#alt#
Michel Fourniret
fotó: EPA
A belga lapokban csak Ardenneki Szörny néven emlegetett 62 éves férfi cellatársa volt Jean-Pierre Hellegouarch egykori francia terroristának. Az időközben belga vizsgálati fogságba került Fourniret francia nyomozóknak ismerte be a gyilkosságot egy kihallgatás során.

Az erdész egy francia börtönben ült együtt Hellegouarch-sal, aki megbízta őt és a saját élettársát a csoport "hadipénztárának" kezelésével - írta franciaországi igazságügyi forrásokra hivatkozva a Libre Belgique belga napilap. Az erdész ehelyett állítólag meggyilkolta a terrorista élettársát, és a pénzből megvásárolta az Ardennekben lévő Sautou kastélyát, amelynek közelében az áldozatait elföldelte.

A Dutroux-ügy volt hatással a Szörny feleségére

Az erdész szerdán ismerte be, hogy hat fiatal lányt ölt meg Franciaországban és Belgiumban 1987 és 2001 között. A férfit már egy éve vizsgálati fogságba helyezték, miután egy 14 éves lánynak sikerült megszöknie az autójából, de a sorozatgyilkosságban játszott szerepére csak nemrégiben derült fény, mivel elhidegült felesége kilenc gyilkossággal vádolta meg őt a hatóságok előtt.

Az 55 éves Monique Olivier azután szánta rá magát a vallomástételre, hogy bő egy héttel ezelőtt bűnrészesség miatt 30 év börtönre ítélték Michelle Martint, Marc Dutroux hírhedt belga gyermekgyilkos élettársát.

#alt#
Egy 1989-ben eltűnt áldozata, Elisabeth Brichet
fotó: EPA
A francia és a belga nyomozók csütörtökön elkezdték keresni az áldozatok földi maradványait. A franciaországi Ardennekben már át is fésülték a Satou-kastélyt, de a 13 hektáros nagybirtokon nehéz nyomokat fellelni. A nyomozók azt gyanítják, hogy az erdész itt földelhette el áldozatainak egy részét.

A pedofíliával és sorozatgyilkossággal gyanúsított férfit 1983-ban Franciaországban hét év szabadságvesztésre ítéltek egy lány megerőszakolása miatt, két év múltán azonban szabadult, és családjával az Ardennek belgiumi vidékére költözött.

A dél-belgiumi Dinant-ban csütörtökön folytatódott a férfi kihallgatása. A város főállamügyésze olyan sorozatgyilkosnak nevezte a gyanúsítottat, aki szexuális indítékból követte el tetteit. Anne Thily, a belgiumi Liege város főügyésze szerint a férfi kezéhez akár tucatnyi áldozat vére is tapadhat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?