Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Lelőtte kollégáit egy gyári munkás Missouriban

2003.07.02. 16:12
Három munkatársát meglőtte, majd végzett magával egy gyári munkás kedd éjjel az Egyesült Államok Missouri államában.
A három dolgozóból ketten a helyszínen életüket vesztették, a harmadik a kórházban halt bele sérüléseibe. A lövések további négy dolgozót megsebesítettek, őket kórházban ápolják.

A rendőrség elmondása szerint a holttestek a gyár egész területén szétszórva feküdtek. A szóvivő komplex, sok helyszínre kiterjedő nyomozásról számolt be. A húszas éveiben járó alkalmazott indítéka egyelőre ismeretlen.

Az ámokfutó helyi idő szerint kedd este ment be a gyárba, lövöldözni kezdett, majd beült fehér teherautójába és a városközpontba hajtott. Az események egyik szemtanúja ezután értesítette a rendőrséget, amelynek épülete pár háztömbnyire fekszik a városközponttól.

Egy rendőr épp kilépett a kapitányság épületéből, amikor észrevette a menekülő furgont egy sikátorban. Hamarosan tűzpárbajba keveredett a férfival, de mielőtt eldőlt volna a küzdelem, az ámokfutó munkás fejbe lőtte magát.

Az olaj- és légszűrőket előállító a gyárban mintegy kétszázan dolgoznak. A munkások közül többen sokkos állapotba kerültek - jelentette az AP amerikai hírügynökség.