Lövöldözés egy német iskolában

2003.07.02. 11:20
Megsebesítette tanárát, majd magával is végzett egy diák Németországban. Az indítékról egyelőre semmit nem tudni.
A tizenhat éves diák Bajorországban, egy coburgi iskolában rántotta elő pisztolyát az osztályban, és megfenyegetett egy tanárt - közölte a BBC. Amikor egy másik tanár lépett az osztályba, hogy közbelépjen, a diák rálőtt. A golyó a tanárt a lábán sebesítette meg.

Végzett magával

A diák ezután önmaga ellen fordította fegyverét, és végzett magával. A diák kilétéről egyelőre nem adtak információt a hatóságok.

Az incidensben más tanuló nem sérült meg. A bajor rendőrség beszámolója szerint, jelenleg pszichológusok segítenek a gyerekeknek feldolgozni a történteket.

Waiblingban túszejtés

Német iskolában legutóbb fegyveres incidens tavaly októberben, a dél-németországi Waiblingenben volt. Akkor egy végzett diák, saját fegyverével négy diákot ejtett túszul szabad elvonulást, járművet és egymillió eurót követelve. Az esetben végóül senki sem sérült meg, estére a volt diák feladta magát.

Erfurtban 18 halott

Minden idők legvéresebb iskolai konfliktusa a német iskolákban tavaly áprilisban Erfurtban következett be, amikor egy ámokfutó, korábban kicsapott diák tizenhét embert, tanárokat és diákokat valamint egy rendőrt is megölt, majd főbe lőtte magát.

  • Tippek
  • Árfolyam