Ágnes
-5 °C
2 °C

Rés a biztonsági rendszerben

2002.07.02. 17:03
Légtornászi ügyesség mellett szerencsére is szükségük volt a Kiscelli Múzeumból képeket rablóknak. Az igazgató szerint a biztonsági rendszer hiányosságainak pótlását már megkezdték.
A Kiscelli Múzeum képrablóinak sikerében hihetetlen szerencséjükön túl a két éve felszerelt korszerű biztonsági rendszer egy apró tervezési hiányossága is közrejátszhatott.

Rés

Fitz Péter múzeumigazgató véleménye szerint a kiállítási tárgyak biztonságát szavatoló rendszer technikai és személyi vonatkozásban is kifogástalan, de a telepítésnél nem számoltak azzal, hogy az épületbe bizonyos helyeken "légtornász-képességű személyek" behatolhatnak. Az igazgató úgy vélte, hogy a felelősséget meg kell állapítani, de azzal kapcsolatban még tart a vizsgálat, hogy az említett tervezési hiányossággal kapcsolatban lehet-e felelősökről beszélni. Közölte, hogy "a "biztonsági rés kiküszöbölését" már megkezdték.

Biztosítás nélkül

Az óbudai múzeumból hétfőn loptak el négy festményt, amelyeknek értéke szakértők szerint százmillió forintra becsülhető. A képeket nem biztosították, de Fitz Péter szerint nemzetközi és magyar viszonylatban sem gyakorlat az ilyen nagy értékű műalkotások biztosítása, hiszen azok pótlása lehetetlen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!