Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rés a biztonsági rendszerben

2002.07.02. 17:03
Légtornászi ügyesség mellett szerencsére is szükségük volt a Kiscelli Múzeumból képeket rablóknak. Az igazgató szerint a biztonsági rendszer hiányosságainak pótlását már megkezdték.
A Kiscelli Múzeum képrablóinak sikerében hihetetlen szerencséjükön túl a két éve felszerelt korszerű biztonsági rendszer egy apró tervezési hiányossága is közrejátszhatott.

Rés

Fitz Péter múzeumigazgató véleménye szerint a kiállítási tárgyak biztonságát szavatoló rendszer technikai és személyi vonatkozásban is kifogástalan, de a telepítésnél nem számoltak azzal, hogy az épületbe bizonyos helyeken "légtornász-képességű személyek" behatolhatnak. Az igazgató úgy vélte, hogy a felelősséget meg kell állapítani, de azzal kapcsolatban még tart a vizsgálat, hogy az említett tervezési hiányossággal kapcsolatban lehet-e felelősökről beszélni. Közölte, hogy "a "biztonsági rés kiküszöbölését" már megkezdték.

Biztosítás nélkül

Az óbudai múzeumból hétfőn loptak el négy festményt, amelyeknek értéke szakértők szerint százmillió forintra becsülhető. A képeket nem biztosították, de Fitz Péter szerint nemzetközi és magyar viszonylatban sem gyakorlat az ilyen nagy értékű műalkotások biztosítása, hiszen azok pótlása lehetetlen.