Gerzson
-3 °C
3 °C

Nem repül többé a pizsamás Batman

2003.07.03. 08:39
Nem ugrik ki többé semmiféle ablakon a halálugrásairól elhíresült, kilenc év börtönbüntetésre ítélt rabló, a pizsamás Batman - derül ki a Népszava interjújából.
A 12 rendbeli fegyveres rablással gyanúsított, ebből hat miatt elítélt Pósa István azért kapta a Batman becenevet, mert pályafutása alatt többször próbált úgy szökni, hogy magas helyekről ugrott le.

Bonnie és Clyde

Három éve, amikor 1999-ben először került rendőrkézre, például a rendőrség Teve utcai székházának 8. emeletén lévő függőfolyosóról, bilincsbe verve ugrott le.

Második ugrását Vácon vitte végbe, majd idén áprilisban, miközben átkísérték az Árpád Kórházba, újra kiugrott az első emeleti ablakon, ahol barátnője kocsival várta. Elmenekültek, de másfél hónapra rá a rendőrség ismét elfogta a férfit.

Nem halni akart

Batman a lapnak elmondta, azért ugrott a nyolcadikról, mert nem volt más választása, a rendőrség megzsarolta barátnőjét, hogy őt is bent tartják, amíg nem vall be mindent.

"Nem meghalni akartam. Az idegeim mondták föl a szolgálatot." - mondja Batman, akinek első ugrása következtében egyik lába két centivel rövidebb lett, és kissé meg is csavarodott.

Magára maradt

A vakmerő kiállás ellenére a barátnő már nem vár többé Batmanre, mással él, akitől gyereket is vár, számol be életének legutóbbi fejleményeiről.

"Magamra maradtam. Hogy mi lesz, nem tudom. Az biztos, hogy már régen fellógattam volna magam a cellában, ha öngyilkos akarnék lenni. Nem repülök többé." - mondja a jó esetben még hat évet börtönben töltő férfi.