Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Négy nap alatt négy csúszdabaleset Kaposváron

2006.07.05. 13:37
Négy nappal a nyitás után le kellett zárni a kaposvári élményfürdő egyik csúszdáját, mivel négyen is megsérültek csúszás közben.

A somogyi megyeszékhelyen július elsején nyitotta meg kapuit a régi strand helyén a Kaposvári Gyógy- és Élményfürdő. Az eltelt négy nap alatt összesen négyen szenvedtek balesetet, adta hírül a HavariaPress, Egy vendégnek a foga tört ki, mások horzsolásokat szereztek, volt, akinek az ajka repedt fel.

Frank József, a fürdő vezetője az Indexnek elmondta, értesítették az esetekről a kivitelező céget, és reméli, csütörtökön már újra lehet használni a több átfordító kanyarral és meredek egyenessel szerelt óriáscsúszdát.

A fürdő vezetője elmondta, sokan nem rendeltetésszerűen használták a csúszdát, fejjel lefelé, összekapaszkodva indultak el rajta, szerinte ez is okozhatta a baleseteket. Frank hangsúlyozta, hogy a fürdő egyelőre próbaüzemben működik.

Frank tudomása szerint a csúszda minden engedéllyel rendelkezik. Jelenleg a kivitelező cég vizsgálja a csúszdát, amit a fürdővezető elmondása szerint a minősítést végző "csúszdabiztos" is ellenőriz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!