Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A tartószerkezet fúrta át a párizsi reptér homlokzatát

2004.07.06. 18:32
Azt már tudják, mi okozta a párizsi de Gaulle repülőtér homlokzatának négy halálos áldozatot követelő beszakadását májusban, de arra nem ad választ a most közzé tett hivatalos jelentés, miért pont azon a napon következett be a baleset.
Valószínűleg az okozta a négy halálos áldozattal járó balesetet május 23-án a párizsi Roissy-Charles de Gaulle repülőtéren, hogy a folyosó üveghéjazatát tartó fémdúcok keresztülfúródtak a betonboltozaton, amely emiatt beomlott - tűnik ki a kedden nyilvánosságra hozott hivatalos jelentésből.

Tekintse meg képeinket!
A francia közlekedési minisztérium közölte, hogy az első vizsgálat alapján megállapítható: főleg emiatt omlott be a 2E terminál teteje.

A jelentés szerint azonban a szakértőknek még meg kell állapítaniuk, hogy a fém tartóbordák miért fúródtak keresztül a boltozaton, és a baleset miért éppen május 23-án következett be. A beton rossz minősége is hozzájárult a katasztrófához, és valószínű, hogy a beton átfúródása lassú folyamat volt, állapították meg.

A tetőszerkezet beomlásakor a lehulló üveg-, fém- és betontörmelék okozta négy légi utas - két kínai, egy cseh és egy libanoni - halálát. Három további ember megsebesült.

A minisztérium elvetette azt a feltevést, hogy a balesetet talajmozgás idézte volna elő, vagy azok a problémák, amelyek még az építés közben léptek föl.

Többször elhalasztott átadás

A 750 millió eurós költségvetéssel épült 2E terminál csarnokának 2003. június 25-i átadását korábban műszaki biztonsági okokból háromszor halasztották el. A halasztások egyik oka az volt, hogy repedéseket fedeztek fel az épület bizonyos tartóoszlopaiban, ezért ezeket meg kellett erősíteni.

A légi forgalom szervezését végző francia szövetség, a COHOR kedden közölte, hogy a májusi baleset miatt egyik légitársaság járatait sem helyezik át az Orly repülőtérre.