Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Bécsi bordélyházra csaptak le

2003.07.07. 16:51
A bécsi szalonba román, magyar és thaiföldi kiskorú lányok érkeztek, akiket az osztrák tulajdonos teljes anyagi függőségben tartott. A lányokat modellkarrier lehetőségével csábították el lakóhelyükről.
Masszázsszalonnak álcázott bordélyházra csapott le hétfőn az osztrák rendőrség: működtetője modellkarrier ígéretével főleg Romániából, de elvétve Magyarországról és Thaiföldről is Bécsbe csábított kiskorú lányokat dolgoztatott prostituáltként.

A rendőrség a "prostitúció köreiből" értesült a műintézetről, amely Bécs belvárosi részén, a Ka:rtnerstrassétól nem messze kozmetikai stúdió és masszázsszalon cégtábla alatt működött.

A nyomozók vendégként jelentkeztek be, nyomban felajánlottak nekik lányokat, s a tulaj, Wilhelm H. 61 éves osztrák férfi egy 17 éves román lánnyal jelent meg.

Wilhelm H. - aki több bécsi lakóház tulajdonosa - általában maga ment autóval az áldozatokért, akiket két román tettestársa beszélt rá az ausztriai próbálkozásra.

A lányokat azután teljes anyagi függőségben tartotta, s minden pénzüket elvette. Az elmúlt két évben H. saját bevallása szerint legalább 15 fiatal nőt kényszerített prostitúcióra szalonjában.

A titkos bordélyban a nyomozók két lányt találtak, további négynek tisztázták a személyazonosságát, de a többiről nem tudni semmit. A rendőrség nem zárja ki, hogy továbbadták őket más hasonló bordélyokba.