Valér
-2 °C
0 °C

Kiengedték az előzetesből Simon támadóit

2002.07.09. 07:11
Megszüntették a Simon-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. Mindössze az ál-Whiskysként elhíresült G. János maradt bent.
A büntetőeljárás folytatódik, de a Simon ügy négy gyanúsítottja közül háromnak az előzetes letartóztatását megszüntette az ügyészség.

Soron kívül

Mint ismert: Simon Tibort, a Ferencváros egykori labdarúgóját április végén támadták meg egy budapesti szórakozóhely közelében. A menekülő sportoló néhány nappal később életét vesztette. Az ügy miatt négy személyt vettek őrizetbe, illetve tartóztattak le. A Mai Nap úgy tudja: az ügyészség soron kívül foglalkozott a gyanúsítottak védőinek kezdeményézésével, akik ügyfeleik szabadlábra helyezését kérték. Három esetben az ügyészség helyt adott az indítványnak.

Az ál-Whiskys marad

A negyedik gyanúsított, az ál-Whiskysként ismert G. Jánosnak azonban továbbra is rács mögött kell maradnia. A Színes Mai Lap értesülései szerint esetében a hatóságok továbbra is szökés és bűnismétlés lehetőségétől tartanak. A Fővárosi Főügyészségen csütörtökön várható a Simon-ügy iratismertetése, ezután vádemelési javaslattal átkerülhetnek a dokumentumok a bíróságra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!