Bernadett
-2 °C
4 °C

Negyvennyolc kutyával végzett a thaiföldi zöldséges

2003.07.11. 07:48
A thaiföldi zöldséges mérgezett eledellel etette a jószágokat, mivel azok majdnem megették ebédre szánt sültcsirkéjét, és meg akarták harapni. A bíróság húsz dollár büntetés megfizetésével sújtotta.
Negyvennyolc kutyát ölt meg méreggel Thaiföldön egy buddhista templomban egy utcai zöldségárus, és ezért húszdolláros (kb. 4600 forint) bírságot szabtak ki rá.

A buddhizmus tiltja az állatkínzást, és a vallás thaiföldi templomaiban hagyomány a kóbor kutyák befogadása - jóllehet újabban sterilizálják az ebeket, hogy számuk ne növekedjék rohamosan. Hivatalos becslések szerint csak Bangkokban 120 ezer kóbor kutya él.

A bangkoki zöldségárus, Varajut Songslip pénteki helyi lapjelentés szerint a rendőrségen tett vallomásában beismerte, hogy mérgezett csirkével etette meg a kutyákat, mert azok majdnem ellopták ebédre magával vitt sült csirkéjét, őt pedig meg is harapták.

A kutyák elpusztításáról mindazonáltal csak azt követően döntött, hogy a templom szerzetesei elutasították a felelősséget a kutyák tetteiért, mondván, hogy a templom csak fedelet ad a kutyáknak, de nem minősül a gazdájuknak - jelentette a Reuters hírügynökség.

Songslipnak állatokkal szembeni kegyetlenkedés miatt kell bírságot fizetnie.