Valér
2 °C
8 °C

Visszaperelte az elkobzott marihuánát

2003.07.11. 08:18
Kaliforniában bírósághoz fordult egy férfi, mivel egy rendőri intézkedés során a rendvédelmi szerv elvette a nála talált fél kiló füvet. Az amúgy tilosban parkoló autós orvosi igazolással alátámasztott migrénpanaszaira hivatkozva követeli vissza a szert, a rendőr viszont drogüzérnek minősül, ha visszaadja.
Bírósági úton próbálja visszaszerezni a rendőrségtől egy férfi a tőle elkobzott kábítószert Kaliforniában. Első fokon pert nyert.

A rendőr csak nevetett

A 42 éves Michael Cellitől egy tilosban parkolás során kobozott el a rendőrség csaknem fél kilónyi marihuanát. Celli hiába magyarázta, hogy krónikus fejfájása miatt szorul a kábítószerre, s hiába mutogatott erről egy igazoló kártyát, a rendőr csak nevetett rajta.

Celli ezek után fordult bírósághoz, amely a marihuána gyógyászati okok miatti birtoklását és fogyasztását engedélyező 1996-os kaliforniai törvényre hivatkozva úgy döntött, hogy a chowchillai rendőrségnek vissza kell adnia a fél kilónyi kábítószert.

Minden sarkon lehet igazolást kapni

A rendőrfőnök azonban ehelyett felhívta a kábítószer ügyekben illetékes szövetségi hivatalt, mivel kábítószerügyben az egyes államokban érvényes törvényeket felülbírálják a szövetségiek. A hivataltól aztán megtudta, hogy ha viaszaadja a marihuánát, rögvest őrizetbe veheti saját magát kábítószerrel való üzérkedés miatt.

Így a drog egyelőre a rendőrségen marad, míg a szövetségi ügynökök érte nem mennek.

Ami Celli fejfájás-igazoló kártyáját illeti, a rendőrfőnök szerint ilyet bármelyik utcasarkon vehet magának bárki San Franciscóban, Kalifornia államban orvosi recepttel lehet igazolni a rászorultságot - jelentette az AP.