Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Toller Lászlóék nem voltak bekötve

2006.07.12. 11:05
20 km/h-val lépte túl a megengedett sebességet a Toller Lászlót szállító gépkocsi, amikor egy szabálytalanul előző autó miatt balesetet szenvedett Dombóvár határában. Sem a jelenleg intenzív osztályon fekvő szocialista polgármester, sem a sérüléseibe belehalt sofőr biztonsági öve nem volt bekapcsolva.

A szakértői vélemény szerint Toller László szolgálati gépkocsija, ugyan nem jelentős mértékben, de túllépte a megengedett sebességet, s a baleset idején a pécsi polgármester és sofőrjének biztonsági öve nem volt bekapcsolva, közölte szerdán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója.

A sebesség túllépése "enyhe" mértékű volt, a megengedett 90 km/h-s sebesség helyett 110-zel ment Toller autója az ütközés pillanatában. A biztonsági övek nem voltak bekapcsolva. A baleset okozója egyértelműen az előzést végrehajtó gépkocsi vezetője volt, aki a záróvonal ellenére előzött.

A szocialista politikus június 19-én szenvedett közlekedési balesetet a 61-e főúton Dombóvár és Tamási között, amikor egy szabálytalanul - két teherautót - előző gépkocsi leszorította az útpadkára.

A baleset miatt Szőke János gépkocsivezető később a kórházban meghalt, Pécs polgármesterét pedig azóta is az intenzív osztályon kezelik.

Ha be lett volna kötve

A rendőrség tájékoztatása szerint hátra van még annak vizsgálata, hogy a biztonsági övek bekötésével a súlyos, életveszélyes, illetve halált okozó sérülés elkerülhető lett volna-e.

Kérdésre válaszolva Kovács Zoltán közölte, a baleset okozója egyértelműen az előzést végrehajtó gépkocsi vezetője volt. Ellene halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folyik az eljárás. A közös szakértői vizsgálat eredménye az ítélet kiszabásakor játszik majd szerepet.

Kedden a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinika igazgatója közölte, megkezdik Toller László pécsi polgármester fokozatos ébresztését a mély altatásból.

A tájékoztatás szerint a fokozatos ébresztés akár több hetet igénybe vehet, s előre jelezhető, hogy a politikusnak azt követően is bizonyosan tartós intenzív terápiára lesz szüksége.