Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Toller Lászlóék nem voltak bekötve

2006.07.12. 11:05
20 km/h-val lépte túl a megengedett sebességet a Toller Lászlót szállító gépkocsi, amikor egy szabálytalanul előző autó miatt balesetet szenvedett Dombóvár határában. Sem a jelenleg intenzív osztályon fekvő szocialista polgármester, sem a sérüléseibe belehalt sofőr biztonsági öve nem volt bekapcsolva.

A szakértői vélemény szerint Toller László szolgálati gépkocsija, ugyan nem jelentős mértékben, de túllépte a megengedett sebességet, s a baleset idején a pécsi polgármester és sofőrjének biztonsági öve nem volt bekapcsolva, közölte szerdán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója.

A sebesség túllépése "enyhe" mértékű volt, a megengedett 90 km/h-s sebesség helyett 110-zel ment Toller autója az ütközés pillanatában. A biztonsági övek nem voltak bekapcsolva. A baleset okozója egyértelműen az előzést végrehajtó gépkocsi vezetője volt, aki a záróvonal ellenére előzött.

A szocialista politikus június 19-én szenvedett közlekedési balesetet a 61-e főúton Dombóvár és Tamási között, amikor egy szabálytalanul - két teherautót - előző gépkocsi leszorította az útpadkára.

A baleset miatt Szőke János gépkocsivezető később a kórházban meghalt, Pécs polgármesterét pedig azóta is az intenzív osztályon kezelik.

Ha be lett volna kötve

A rendőrség tájékoztatása szerint hátra van még annak vizsgálata, hogy a biztonsági övek bekötésével a súlyos, életveszélyes, illetve halált okozó sérülés elkerülhető lett volna-e.

Kérdésre válaszolva Kovács Zoltán közölte, a baleset okozója egyértelműen az előzést végrehajtó gépkocsi vezetője volt. Ellene halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folyik az eljárás. A közös szakértői vizsgálat eredménye az ítélet kiszabásakor játszik majd szerepet.

Kedden a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinika igazgatója közölte, megkezdik Toller László pécsi polgármester fokozatos ébresztését a mély altatásból.

A tájékoztatás szerint a fokozatos ébresztés akár több hetet igénybe vehet, s előre jelezhető, hogy a politikusnak azt követően is bizonyosan tartós intenzív terápiára lesz szüksége.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!