Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hat napig éltek a tengeren a hajótörött gyerekek

2004.07.13. 17:35
Kókusztejen és kagylón élt három ausztrál kisgyerek, miután hajójuk szüleikkel együtt elsüllyedt, de nekik öt nap alatt sikerült elérni egy szigetet a nyílt tengeren. A család Badu szigetéről indult július 6-án egy születésnapi partira, a Csütörtök nevű szigetre amikor a tragédia bekövetkezett. Az apukát, az anyukát és a gyerekek kisöccsét még keresik.
Egy szigeten találták meg azt a három gyermeket kedden, akik hat nappal korábban tűntek el a nyílt tengeren Ausztráliától északra, a Torres Strait szigeteknél, miután gumicsónakjuk - benne szüleikkel és kistestvérükkel - elsüllyedt.

A tíz-, tizenöt éves gyerekek kagylón és kókuszdiótejen éltek öt napon át, mialatt szikláról-sziklára úszva elértek egy szigetet, ahol végül rájuk bukkantak. A gyerekek szüleire és kisöccsükre azonban még mindig nem találtak rá az ausztrál hatóságok.

Születésnapra mentek

A család Badu szigetéről indult július 6-án egy születésnapi partira, a Csütörtök nevű szigetre, ahová az út nem tart tovább néhány óránál. A csónak motorja útközben elromlott, a család pedig beborult a vízbe, számoltak be a történtekről a túlélők.

A tíz és tizenöt éves lánynak és tizenegy éves öccsüknek apjuk mondta, hogy kezdjenek el úszni egy kis sziget felé, amíg ők a legkisebb gyerekkel maradnak.

Egy ideig még látták őket

A gyerekek ezután a tengerből kiálló kisebb sziklák felé vették az irányt. A történtekről a gyerekek nagynénje számolt be a sajtónak.

"Amikor elindultak, még hátrapillantva látták egy ideig a szüleiket, de utána már nem" - számolt be az AFP-nek Wendy Phineasa, aki elmondta, a gyerekek pénteken kezdtek el úszni, míg hétfőre utolsó erejükkel elértek egy kis szigetet.

"Kedden aztán észrevették, hogy a nagybátyjuk motorcsónakkal közeledik a szigethez, és tiszta erőből integetni és kiabálni kezdtek, hogy észrevegye őket. Annyira le voltak már gyengülve, hogy odarohantak hozzá, és csak sírtak" - mesélte a nagynéni.

Az ausztrál hatóságok tovább keresik a férfit, feleségét és a negyedik gyermeket. A szóvivő elmondása szerint még abban bíznak, hogy ők is - a gyerekekhez hasonlóan - egy sziklán vagy egy szigeten kötöttek ki.