Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Kigyulladt egy busz Gazdagréten

2004.07.13. 12:16
Reggel nyolc órakor kapott lángra az Ikarus motortere, de a tüzet sikerült hamar megfékezni, ezért az anyagi kár nem jelentős. A 139-es járaton nem először keletkezett tűz, tavaly októberben már történt egy hasonló eset. A tűzben senki nem sérült meg.
Kigyulladt egy 139-es BKV-busz nem sokkal reggel nyolc óra előtt kedden, Gazdagréten; a tűzben senki nem sérült meg, az anyagi kár nem jelentős - tájékoztatta az Indexet a BKV Rt. fődiszpécsere, Saliga József.

#alt#
Nem sok dolguk akadt
fotó: Foxx
A tűz a motortérben keletkezett, a buszsofőr azonnal leszállította az utasokat, majd a kiérkező tűzoltóknak sikerült időben megfékezniük a lángokat, ezért az utastér sértetlen maradt.

A gyors 139-es egy csuklós 435-ös típusú Ikarus, vagyis nem a már többször kigyulladt 412-es típusú buszról van szó. "Ilyen évente egy-két alkalommal szokott előfordulni, megesik ez a személyautókkal is" - közölte Saliga. A keddi esetet szakértők bevonásával vizsgálják ki.

Volt már rá példa

Tavaly októberben ugyanezen a vonalon, ugyanilyen típusú busznak gyulladt ki a motorja a Budaörsi úton, ám akkor a lángokat nem sikerült időben megfékezni, ezért a jármű egész utastere kiégett.

2002-2003 telén két 412-es, alacsony padlós Ikarus busz is kiégett a Margitszigeten, akkor a vizsgálatok megállapították, típushiba miatt kapott lángra a motortér.