Ödön
2 °C
11 °C

Kigyulladt egy busz Gazdagréten

2004.07.13. 12:16
Reggel nyolc órakor kapott lángra az Ikarus motortere, de a tüzet sikerült hamar megfékezni, ezért az anyagi kár nem jelentős. A 139-es járaton nem először keletkezett tűz, tavaly októberben már történt egy hasonló eset. A tűzben senki nem sérült meg.
Kigyulladt egy 139-es BKV-busz nem sokkal reggel nyolc óra előtt kedden, Gazdagréten; a tűzben senki nem sérült meg, az anyagi kár nem jelentős - tájékoztatta az Indexet a BKV Rt. fődiszpécsere, Saliga József.

#alt#
Nem sok dolguk akadt
fotó: Foxx
A tűz a motortérben keletkezett, a buszsofőr azonnal leszállította az utasokat, majd a kiérkező tűzoltóknak sikerült időben megfékezniük a lángokat, ezért az utastér sértetlen maradt.

A gyors 139-es egy csuklós 435-ös típusú Ikarus, vagyis nem a már többször kigyulladt 412-es típusú buszról van szó. "Ilyen évente egy-két alkalommal szokott előfordulni, megesik ez a személyautókkal is" - közölte Saliga. A keddi esetet szakértők bevonásával vizsgálják ki.

Volt már rá példa

Tavaly októberben ugyanezen a vonalon, ugyanilyen típusú busznak gyulladt ki a motorja a Budaörsi úton, ám akkor a lángokat nem sikerült időben megfékezni, ezért a jármű egész utastere kiégett.

2002-2003 telén két 412-es, alacsony padlós Ikarus busz is kiégett a Margitszigeten, akkor a vizsgálatok megállapították, típushiba miatt kapott lángra a motortér.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?