Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Kakasokat vágatott a pécsi önkormányzat

2005.07.15. 10:48
Vágódeszkára került két baromfi, mert az éjszaka kellős közepén kezdtek kukorékolni. A szomszéd nem bírta a gyűrődést, ezért a pécsi önkormányzathoz fordult, amely birtokvédelmi eljárást indított.

Zajkeltés miatt vágta le egy pécsi asszony két kakasát, mivel az állatok rendszeresen, az éjszaka kellős közepén kezdtek el kukorékolni.

A baranya megyei város Pécs-Somogy városrészében lakó kakasok a pécsi önkormányzat hatósági osztályának tájékoztatása szerint éjjel 2-3-kor kezdtek hangoskodni, ezért egy szomszéd bejelentést tett.

Az önkormányzat zajokozás miatt birtokvédelmi eljárást indított, és helyt adott a szomszéd bejelentésének. Az Indexnek nyilatkozó tisztviselő cáfolta, hogy az önkormányzat vágatta volna le a kakasokat, mint arról a HavariaPress beszámolt.

Nem fellebbezett gazdasszony

"A hölgy a kakasokat maga vágta le, és ezzel tulajdonképpen elismerte az eljárás jogosságát Fellebbezhetett volna, de nem tette" - nyilatkozta a tisztviselő az Indexnek, és hangsúlyozta, egyedi esetről van szó.

A név nélkül nyilatkozó tisztviselő nem akarta részletezni, hogy állapították meg az önkormányzat emberei, hogy a kakasoktól valóban nem lehetett aludni.

A HavariaPress értesülései szerint egyébként a panaszos szomszéd azt is felhánytorgatta a feljelentett gazdának, hogy a kislánya az udvaron hangosan pattogtatja a labdáját. Arról azonban egyelőre nem született hatósági döntés, mi történjék a kislánnyal és labdájával.