Viola
-6 °C
-2 °C

Napokig szállította a holttestet a német repülő

2004.07.21. 22:13
Egy kubai fiatalember holttestét találták meg egy német légitársaság gépének futúműve mellett a karbantartók. A férfi vélhetően Kubából akart megszökni, de a nagy magasságban meghalt, a járat még a Dominikai Köztársaságot is megjárta a holttesttel együtt.
Egy fiatal kubai holttestére bukkantak szerdán a német LTU légitársaság egyik repülőgépének futóműházában a düsseldorfi repülőtéren.

A húszéves férfi holttestét a karbantartást végző munkások találták meg. Az orvosi vizsgálat kiderítette, hogy a kubai, akinek azonosságát a nála lévő útlevél alapján állapították meg, néhány nappal korábban fulladt és fagyott meg.

A repülőgép július 18-án szállt le Kubában, azt követően visszatért Németországba. Július 19-én a Dominikai Köztársaságba repült, ahonnét szerda reggel érkezett vissza Düsseldorfba. A férfi valószínűleg még Varadero kubai üdülőhely repülőterén rejtőzött el az Airbus 330-as gép 2 méter hosszú és 50 centiméter széles futóműházában.

Tízezer méteren nincs esély

Az LTU légitársaság legutóbb 1977-ben talált holttestet egyik repülőgépe futóművében.

A Kubából távozni akaró emberek között már többen akadtak, akik megpróbálkoztak a menekülésnek ezzel a szinte biztos halált jelentő öngyilkos formájával.

"Tízezer méter magasságban az oxigénhiány és a hideg nagyon gyorsan végez az emberrel" - jegyezte meg a düsseldorfi ügyészség szóvivője.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!