Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Vécébe pottyant a csecsemő

2005.07.24. 16:07
Udvari vécéből emeltek ki egy csecsemőt a tűzoltók a főváros XX. kerületében. Az anya a vizsgálatok szerint nem akart megszabadulni gyerekétől, pusztán a kitolási szakasz folyt le nagy hirtelenséggel.

Az udvari vécéből mentettek ki egy újszülöttet vasárnap a főváros XX. kerületében; a fiúgyermek és az anya jól van, a rendőrség szerint bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

A szülés előtt álló nő az udvari árnyékszéken adott életet gyermekének, ezért a csecsemő egy métert zuhanva az emésztőgödörbe esett.

A kisfiút a tűzoltók emelték ki, majd rohamkocsival azonnal kórházba szállították, életveszély nem állt fent. Jelenleg stabil, jó állapotban van anya és gyermeke egyaránt.

A kórházban még vizsgálják, hogy nem sérült-e meg a csecsemő, vagy nem került-e idegen, fertőzést okozó anyag a szervezetébe.

Váratlanul jött a kitolási szakasz

Az anyának nem ez volt az első szülése, és ilyen esetekben ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy a kitolási szakasz viharos gyorsasággal, az anya számára teljességgel kontrollálhatatlan módon zajlik le.

A helyszínre érkezés után rögtön lebontották az udvaron álló egyfülkés vécét, a nem túl mély emésztőgödörből kiemelték a gyermeket, és átadták a mentőknek.

A szülő nő a történtek után azonnal értesítette a mentőket, tűzoltókat. A rendőrség megítélése szerint az eset kapcsán bűncselekmény gyanúja nem merült fel.