Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Bolhák támadtak a belga miniszterre

2003.07.25. 08:53
Kínos incidens zavarta meg a nemrég megalakult belga kormány minisztereinek berendezkedését, amikor egyiküknek menekülni kellett irodájából egy bolhainvázió miatt.
A kellemetlen meglepetés Freya Van den Bossche, az új kormány legfiatalabb tagja osztályrésze lett, aki 28 évesen nyerte el első miniszteri megbízatását.

Miután az újdonsült környezetvédelmi és fogyasztóvédelmi miniszter átvette az épület kulcsát a ház előző birtokosától és munkatársaival leült dolgozószobájában az első munkamegbeszéléshez, csakhamar különös viszketegség vett erőt valamennyiükön. Szégyen ide vagy oda, rövidesen kénytelenek voltak vakarózni.

A miniszter szóvivője maga mondta el teljes nyíltsággal az esetet a La Derniere Heure című lapnak. "Jó tíz perc vakaródzás után kimenekültünk és hívtuk a szakszolgálatot."

"A diagnózis egyértelmű volt: az épületet elárasztották a bolhák." - nyilatkozta a szóvivő.

Csak a miniszter szobájában

"A dologban az volt a legkülönösebb - folytatta a szóvivő - hogy csak arra az emeletre fészkelték be magukat, ahol a miniszteri iroda is van. Rövidesen kiszáll egy rovarirtó szakszolgálat, megtisztítja a helyiségeket és a bolhainvázió hamarosan csak rossz emlék marad."

Nem vesztették el humorukat

A miniszteréhez hasonlóan ifjú szóvivő nevetve fejezte be a nem mindennapi történetet és hozzátette, hogy minden kárvallott ugyanilyen jó humorral vette a dolgot, esze ágába sem jut holmi rosszindulatú mesterkedésre gyanakodni.

A lap mindenesetre megírta, hogy a bolhák a Mária-Terézia utca 1. számú kormányzati épületbe hatoltak be, amelyet eddig Eddy Boutmans, a fejlődő országokkal való együttműködés államtitkára használt.