István, Vajk
19 °C
33 °C

Újra megálltak a nagykörúti villamosok

2006.07.25. 19:38
Vihardöntötte fa, a kánikula és baleset miatt késnek a vonatok Budapest és Székesfehérvár, Villány és Pécs illetve Budapest és Nagykáta között. A nagykörúton áramszedőcsuklás miatt újra leálltak a villamosok.

Vihar döntött fát a sínre a Pécs-Villány vasútvonalon Pécsbánya és Áta között Baranya megyében, ezért este nyolcig nem jártak a vonatok. A MÁV közlése szerint egy személyszállító vonatnak sikerült megállnia a fa előtt, baleset nem történt.

Ecsernél Intercity ütközött egy kisteherautóval, de személyi sérülés nem történt, este nyolckor már közlekedtek a vonatok. Akár harminc perces késésekre kell számítani a Budapest-Nagykáta-Szolnok vonalon, ahol csak egy vágányon halad a forgalom.

A vasúti átjáróban történt szerencsétlenség részleteit még vizsgálják, az azonban biztos, hogy sem az autó sofőrje, sem pedig a vonat utasai nem sérültek meg, a fénysorom pedig működött.

A vasúti közlekedést a kánikula is lassítja: a Budapest-Cegléd és a Budapest-Székesfehérvár vonalakon 20 perces késéssel járnak a vonatok, mert a tartós melegtől károsodott sínek miatt sebességkorlátozást kellett érvénybe léptetni.

A MÁV megszigorította a személyszállító vonatok léghűtésének és légjavító berendezéseinek ellenőrzését. Ahol nem működik a légkondicionálás, és nem sikerül a társaságnak cserélnie a kocsit, a 390 forintos komfortdíjat visszafizetik az utasoknak.

Újra álltak a nagykörúti villamosok

Újabb áramszedőtörés miatt hat órától a 4-6-os villamosok a Nagykörúton csak a Blaha Lujza térig járnak, az utasokat pótló buszok szállítják. Egy szerelvény hátsó kocsijának áramszedője tört össze, közölte a BKV fődiszpécseri irodája.

Bár a BKV este hétre helyreállította a hibát, a felújítási munkálatok miatt este nyolctól amúgy is szünetelt volna a villamosközlekedés az Oktogon és a Blaha Lujza tér között, így ezen a szakaszon nem indult újra a villamosforgalom.

Ez már a tizennyolcadik alkalom az új felsővezetékek felszerelése óta, hogy üzemzavar történik a nagykörúti villamos vonalon. A 4-6-os vonalnak ezen a szakaszán előző nap végeztek a felújítási munkákkal, a vezetékeket tartó sodronyok illetve a tartószerkezetek megerősítésével.

A fővárosban nem okozott közlekedési problémát a délutáni vihar, közölte a BRFK közlekedésrendészeti ügyelete.