Jenő
-2 °C
6 °C

Újra megálltak a nagykörúti villamosok

2006.07.25. 19:38
Vihardöntötte fa, a kánikula és baleset miatt késnek a vonatok Budapest és Székesfehérvár, Villány és Pécs illetve Budapest és Nagykáta között. A nagykörúton áramszedőcsuklás miatt újra leálltak a villamosok.

Vihar döntött fát a sínre a Pécs-Villány vasútvonalon Pécsbánya és Áta között Baranya megyében, ezért este nyolcig nem jártak a vonatok. A MÁV közlése szerint egy személyszállító vonatnak sikerült megállnia a fa előtt, baleset nem történt.

Ecsernél Intercity ütközött egy kisteherautóval, de személyi sérülés nem történt, este nyolckor már közlekedtek a vonatok. Akár harminc perces késésekre kell számítani a Budapest-Nagykáta-Szolnok vonalon, ahol csak egy vágányon halad a forgalom.

A vasúti átjáróban történt szerencsétlenség részleteit még vizsgálják, az azonban biztos, hogy sem az autó sofőrje, sem pedig a vonat utasai nem sérültek meg, a fénysorom pedig működött.

A vasúti közlekedést a kánikula is lassítja: a Budapest-Cegléd és a Budapest-Székesfehérvár vonalakon 20 perces késéssel járnak a vonatok, mert a tartós melegtől károsodott sínek miatt sebességkorlátozást kellett érvénybe léptetni.

A MÁV megszigorította a személyszállító vonatok léghűtésének és légjavító berendezéseinek ellenőrzését. Ahol nem működik a légkondicionálás, és nem sikerül a társaságnak cserélnie a kocsit, a 390 forintos komfortdíjat visszafizetik az utasoknak.

Újra álltak a nagykörúti villamosok

Újabb áramszedőtörés miatt hat órától a 4-6-os villamosok a Nagykörúton csak a Blaha Lujza térig járnak, az utasokat pótló buszok szállítják. Egy szerelvény hátsó kocsijának áramszedője tört össze, közölte a BKV fődiszpécseri irodája.

Bár a BKV este hétre helyreállította a hibát, a felújítási munkálatok miatt este nyolctól amúgy is szünetelt volna a villamosközlekedés az Oktogon és a Blaha Lujza tér között, így ezen a szakaszon nem indult újra a villamosforgalom.

Ez már a tizennyolcadik alkalom az új felsővezetékek felszerelése óta, hogy üzemzavar történik a nagykörúti villamos vonalon. A 4-6-os vonalnak ezen a szakaszán előző nap végeztek a felújítási munkákkal, a vezetékeket tartó sodronyok illetve a tartószerkezetek megerősítésével.

A fővárosban nem okozott közlekedési problémát a délutáni vihar, közölte a BRFK közlekedésrendészeti ügyelete.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?