Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

A MÁV elhallgatta a máriafürdői vasúti incidenst

2006.07.25. 21:01
Még hetekig vizsgálják, mi történt pontosan Balatonmáriafürdőnél vasárnap, amikor két vonat majdnem frontálisan egymásba szaladt. Feltehetően az egyik mozdonyvezető a tilos jelzés ellenére elindult, de az automata megállította a szerelvényeket. A vasúttársaság csak a sajtóbeszámolók után tájékoztatott az ügyről.

Hetekig tarthat annak balatonmáriafürdői közlekedési incidensnek a kivizsgálása, amelynek során majdnem összeütközött két személyszállító vonat, mondta Kavalecz Imre a MÁV Zrt. szóvivője az MTI-nek.


Tilos jelzés ellenére hajtott ki a vonat?
Az eset vasárnap történt, de csak kedden adott róla részletes tájékoztatást a vasúttársaság.

Kavalecz Imre elmondta, hogy a vizsgálatok még folynak, de valószínűleg annak a mozdonynak a vezetője hibázott, amelyik a tilos jelzés ellenére kihajtott a balatonmáriafürdői állomásról.

A pályaudvart elhagyva a szerelvény majdnem összeütközött a vele szemben érkező másik személyvonattal. A két mozdony egymástól száz méterre állt meg egymástól - mondta el Kavalecz Imre. A szóvivő hozzátette, hogy személyi sérülés nem történt. A két szerelvényen összesen körülbelül ezer ember utazott.

A tilos jelzésen áthaladó vonatot a mozdonyba beépített úgynevezett vonatbefolyásoló ellenőrző berendezés automatikusan lefékezte. Az adott vonalon az eset miatt több mint egy órán át állt a forgalom, s mintegy tíz vonat torlódott fel.

Az MTI azon kérdésére, hogy a MÁV miért nem tájékoztatta korábban a közvéleményt az esetről, Kavalecz Imre azt mondta: vasárnap közleményben már jelezték, hogy műszaki okok miatt késnek a vonatok az adott szakaszon.