Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A MÁV elhallgatta a máriafürdői vasúti incidenst

2006.07.25. 21:01
Még hetekig vizsgálják, mi történt pontosan Balatonmáriafürdőnél vasárnap, amikor két vonat majdnem frontálisan egymásba szaladt. Feltehetően az egyik mozdonyvezető a tilos jelzés ellenére elindult, de az automata megállította a szerelvényeket. A vasúttársaság csak a sajtóbeszámolók után tájékoztatott az ügyről.

Hetekig tarthat annak balatonmáriafürdői közlekedési incidensnek a kivizsgálása, amelynek során majdnem összeütközött két személyszállító vonat, mondta Kavalecz Imre a MÁV Zrt. szóvivője az MTI-nek.


Tilos jelzés ellenére hajtott ki a vonat?
Az eset vasárnap történt, de csak kedden adott róla részletes tájékoztatást a vasúttársaság.

Kavalecz Imre elmondta, hogy a vizsgálatok még folynak, de valószínűleg annak a mozdonynak a vezetője hibázott, amelyik a tilos jelzés ellenére kihajtott a balatonmáriafürdői állomásról.

A pályaudvart elhagyva a szerelvény majdnem összeütközött a vele szemben érkező másik személyvonattal. A két mozdony egymástól száz méterre állt meg egymástól - mondta el Kavalecz Imre. A szóvivő hozzátette, hogy személyi sérülés nem történt. A két szerelvényen összesen körülbelül ezer ember utazott.

A tilos jelzésen áthaladó vonatot a mozdonyba beépített úgynevezett vonatbefolyásoló ellenőrző berendezés automatikusan lefékezte. Az adott vonalon az eset miatt több mint egy órán át állt a forgalom, s mintegy tíz vonat torlódott fel.

Az MTI azon kérdésére, hogy a MÁV miért nem tájékoztatta korábban a közvéleményt az esetről, Kavalecz Imre azt mondta: vasárnap közleményben már jelezték, hogy műszaki okok miatt késnek a vonatok az adott szakaszon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?