Benedek
-5 °C
5 °C

Holttest a városháza pincéjében

2003.07.29. 22:01
A holttestre munkások találtak rá a fővárosi önkormányzat pincéjében. Bűncselekményre utaló jel egyelőre nincs. A testet szerdán boncolják.
Mumifikálódott férfi holttestére kedden délután bukkantak rá a fővárosi önkormányzat egyik Városház utcai épületének pincéjében, bűncselekményre utaló jelet az eddigi vizsgálatok nem mutattak ki, mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az Indexnek.

Az egyelőre ismeretlen személyazonosságú holttestre a munkások találtak rá a városháza alagsorának egyik, lomtárolásra használt helyiségében. A szóvivő elmondta, a dolgozók a helyiséget pakolták át, amikor rábukkantak a lomok alá temetett halottra. Egyelőre nem tudni hány éves lehetett, és mikor hunyt el a megtalált személy.

A holltestet szerdán boncolja az igazságügyi orvosszakértő, akkor lehet majd biztosan megállapítani, hogy történt-e bűncselekmény.

A holttest a száraz és meleg helyen mumifikálódik, ellenkező esetben nedvesség hatására oszlani kezd. A mumifikálódási folyamat pedig biztosan több mint egy év.

A rendőrség államigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet.